مروری بر روش های تهیه نانوامولسیون اسانس های گیاهی

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی پژوهش در شیمی و مهندسی شیمی ایران با محوریت ویژه نانوفناوری
  • کد COI اختصاصی: NCCHN04_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3091
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمحمدعلی ابن التراب

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

فرشته صحرایی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

استفاده از نانوتکنولوژی در کلیه رشته ها به ویژه صنایع غذایی موضوع نسبتا جدیدی می باشدکه اغلب در زمینه هایی همانند عمل آوری،بسته بندی و غنی سازی غذاها کاربرد دارد در این میان نانوامولسیون ها از معروفترین موادی هستند که به عنوان حاملی ایده آل برای تحویلمواد چربی دوستبه شمار می آیند. علت این امر آماده شدن ساده، اندازه کوچک و قابل دسترس بودن، تاثیرگذاری زیستی و پایداری آنها میباشد. از سوی دیگر نانوامولسیون ها ذاتا عوامل ضدباکتری هستند زیرا ساختارشان به ذرات آب متصل شده و آب را از دسترس میکروارگانیسمها خارج می سازند اسانس ها ترکیباتی طبیعی هستند که به عنوان نگهدارنده های طبیعی و طعم دهنده ها در مواد غذایی کاربرد دارند. اما بهدلیل محلولیت پایین در آب، ایجاد بو و مزه ناخوشایند در مواد غذایی، فشار بخاربالا و ناپایداری فیزیکی و شیمیایی با دشواری هایی در کاربردهمراه هستند. لذا تولید نانوامولسیون اسانس ها و ریزپوشانی آنها، به منظور محافظت از آن ها در برابر تاثیرات متقابل با سایر ترکیبات وافزایش خواص ضد میکروبی مورد توجه قرار گرفته است که روش های تولید این نانوامولسیون ها به دودسته کلی روش های انرژی بالا و انرژیپایین تقسیم می شوند که در هر دو نوع روش ی از حلال های صنعتی برای تولید و کوچکتر نمودن قطر قطرات، استفاده می شود. مرسومترین روش آماده سازی نانوامولسیون ها در صنایع غذایی، روش های با انرژی بالا هستند، که قادر به تولید در مقیاس بالا و استفاده از طیفوسیعی از روغن ها و امولسیفایرها می باشد.

کلیدواژه ها

نانوتکنولوژی، نانوامولسیون، اسانس گیاهی، امولسیفایر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.