بررسی تاثیر آرماتور فشاری بر مقاومت خمشی مقاطع بر اساس ACI ۳۱۸-۰۵

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه فناوری آموزش، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JEIT-2-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 210
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا مرشد

دانشکده عمران،دانشگاه یزد،یزد،ایران

ابوالفضل اسلامی

گروه سازه،دانشگاه یزد،یزد،ایران

چکیده

بر اساس ویرایش های قبل از سال ۲۰۰۲ آیین نامه ACI ۳۱۸ در مقاطع خمشی معمولی تا قبل از رسیدن به آرماتور کششی حداکثر، استفاده از آرماتور فشاری ضرورتی نداشته و به کار بردن آن برای کمک به مقاومت خمشی مقطع غیر اقتصادی است. با تغییر نحوه ی تعیین ضریب کاهش مقاومت خمشی از ویرایش های سال ۲۰۰۲ به بعد، برای مقاطعی که از ناحیه ی کنترل شده با کشش خارج و به ناحیه ی انتقالی وارد می شوند، این ضریب کاهش می یابد. در این گونه موارد استفاده از آرماتور فشاری می تواند مقطع را به ناحیه ی کنترل شده با کشش بازگرداند و به طور غیر مستقیم با افزایش مقدار ضریب کاهش مقاومت، تاثیر قابل توجهی روی مقاومت خمشی مقطع داشته باشد که استفاده از آن را از نظر اقتصادی نیز توجیه می کند. در این تحقیق مساله فوق مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد و پیشنهاداتی جهت چگونگی استفاده بهینه از آرماتور ارائه می گردد.

کلیدواژه ها

آرماتور فشاری, مﻘاومت خمشی, ضریب کاهش مﻘاطع, کنترل شده با کشش, مقاطع کنترل شده با فشار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.