اجرای ارزیابی اثرات اقتصادی- اجتماعی جاده، ضرورتی جهت تحقق توسعه پایدار جنگلهای زاگرس

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_489
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 379
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم دریکوند

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی- گرایش مهندسی جنگل، دانشگاه ملایر

فرهاد قاسمی آقباش

استادیار مهندسی منابع طبیعی- گرایش اکولوژی جنگل، دانشگاه ملایر

کامران عادلی

استادیارجنگلداری- گرایش اقتصاد، دانشگاه لرستان

سعید غلامرضایی

استادیار توسعه روستایی، دانشگاه لرستان

چکیده

جنگلها اصیل ترین منابع طبیعی روی کره خاکی هستند که از دیرباز مورد استفاده بشر قرار گرفته اند، باتوجه به استفاده هایی که ازاین منابع میشود، برای جلوگیری از نابودی هرچه بیشتر آنها با حفاظت ازاین سرمایه با ارزش و رسیدن به توسعه پایدار، برنامه ریزی و اجرای دقیق طرح های جنگلداری ضرورت دارد و تحقق اهداف مدیریتی و بهره برداری اصولی از جنگل مستلزم ایجاد امکانات و اعمال غیرقابل تخطی واغماض است. از جمله مهمترین این امکانات، ایجاد یک شبکه از جاده های جنگلی با تراکم کافی است که هماهنگ با طرحها و برنامه ریزی های کلی منظور گردیده باشد. بحث راه و توجه به حمل و نقل جادهای از مهمترین نیازهای روستاییان است که به عنوان یکی از زیرساختهای مهم در توسعه یک منطقه محسوب می شود، بدون شک با توسعه راه های ارتباطی و بخصوص ایجاد بزرگراه ها و آزادراه ها ، نیز از امکانات بهتر و بیشتری برخوردار شده و معضلات و مشکلات آن ها نیز کاهش می یابد. یکی از پیامدهای منفی جادهسازی غیراصولی، تخریب محیط زیست و عرصه های منابع طبیعی در طول و مجاور مسیر جاده میباشد. با انجام این تحقیق میتوان اثرات، جوانب و پیامدهای مثبت و یا منفی ارتباطات و جاده بر وضعیت جنگل نشینان و متعاقب جنگل های مرتبط در منطقه و بخصوص در بخش روستایی را شناسایی و از نتایج آن برای اعمال و اصلاح جاده سازی، مدیریت بهینه شرایط و امکانات موجود و تسهیل شرایط برای بهره گیری از فرصتهای ایجادشده در دیگر مناطق بهره گرفت و همچنین رهنمودی برای برنامهریزی و اقدامات آتی برنامه ریزان، مدیران و متصدیان امر باشد.

کلیدواژه ها

جنگل، جاده، ارزیابی اجتماعی، اقتصادی، جنگلهای زاگرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.