مطالعه میزان مرگ و میر سندروم تنفسی در گله های گوشتی استان اصفهان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_408
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 413
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید آدینه وند

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر، گروه دامپزشکی، آذربایجان شرقی، ایران

جلال شایق

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر، گروه دامپزشکی، آذربایجان شرقی، ایران

حسین حسینی

دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، گروه دامپزشکی، البرز، ایران

چکیده

با افزایش روز افزون جمعیت، تقاضا برای غذا و مواد پروتئینی رو به گسترش است. صنعت پرورش طیور، یکی از مهم ترین منابع تامین پروتئین حیوانی برای مصرف کننده ها است . ماهیت چند عامله ای که سندرم های تنفسی دارند و مدیریت ضعیف در گله که افزایش مرگ و میر را بدنبال دارد به مسئله ی مهمی در صنعت طیور تبدیل شده و ضررهای اقتصادی بسیاری را به این صنعت تحمیل کرده است. در سال های اخیر شیوع بیماری های تنفسی همراه با علایم بالینی در ایران رو به فزونی بوده است؛ مطالعات نشان داده اند که عوامل باکتریایی و ویروسی باعث این وضعیت شده اند. از مهمترین این عوامل می توان به آنفلوانزای پرندگان((AI ، بیماری نیوکاسل((ND، برونشیت عفونی پرندگان((IB، اورنیتوباکتریوم رینوتراکئال((ORT، مایکوپلاسماها و ... اشاره کرد. در این مطالعه به بررسی میزان مرگ و میر و سن پرندگان مبتلا به سندرم تنفسی در گله های گوشتی استان اصفهان پرداخته شده اس . مطالعه از ۳۷ گله گوشتی با علائم تنفسی که به کلینیک های دامپزشکی استان اصفهان ارجاع داده شده بودند با پر کردن پرسشنامه صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که بیشتر تلفات در ۲ تا ۴ هفتگی بوده است و درصد مرگ و میر در گله های ارجاعی ناشی از سندروم تنفسی هنگام مراجعه به کلینیک ۰,۴۲ درصد بوده است که علاوه بر کاهش تولید می تواند گله را نسبت به سایر بیماری ها مستعد کند و متعاقب آن مشکلات عدیده ای را بوجود آورد که منجر به افزایش چندین برابری خسارات اقتصادی و ناتوانی در تامین پروتئین حیوانی برای مصرف کننده می شود. بنابراین لزوم توجه به بیوسکوریتی و مدیریت مطلوب بخصوص در هفته های آغازین کاملا ضروری به نظر میرسد.

کلیدواژه ها

سندرم تنفسی، طیور گوشتی، اصفهان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.