اثرات تعداد رکوردها (n) و تعداد تاثیرات نشانگری (p) بر میانگین مربعات خطا در روش حداقل مربعات

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی، منابع طبیعی و دامپزشکی
  • کد COI اختصاصی: AGRONOMY01_406
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 238
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید صاحب علم

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

محسن قلی زاده

استادیار، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

حسن حافظیان

دانشیار، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

فاطمه ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم دامی و شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.

چکیده

هدف از انجام تحقیق حاضر، تاثیر تعداد مشاهدات (n) و تعداد اثرات نشانگرها (تعداد پیش بینی کننده ها، (p بر میانگین مربعات خطا در روش حداقل مربعات معمولی می باشد. بدین منظور، ژنومی متشکل از ۱ کروموزوم به طول ۱۰۰ سانتی مورگان که بر روی آن ۱۰۰ نشانگر تک نوکلئوتیدی (SNP) با فراوانی اولیه ۰/۵ شبیه سازی گردید. همچنین QTL۱۰ به طور یکنواخت روی کروموزوم پراکنده شد. اثر جایگزینی QTLها با استفاده از توزیع نرمال استاندارد و در وراثت پذیری ۰/۵ مدل سازی شد. در این مطالعه تعداد مشاهدات، حداقل ۱۰۰فرد و حداکثر ۳۰۰ فرد با فاصله ۱۰ فرد و همچنین تعداد پیش بینی کننده ها، حداقل ۱نشانگر و حداکثر ۹۰نشانگر با فاصله ۴ نشانگر در نظر گرفته شد. با افزایش تعداد افراد دارای فنوتیپ (تعداد مشاهدات)، میانگین مربعات خطا (MSE) کاهش یافت و بر خلاف آن با افزایش تعداد پیش بینی کننده ها، میانگین مربعات خطا افزایش یافت. زمانی که تعداد مشاهدات حداقل و تعداد پیش بینی کننده ها حداکثر بود، بیشترین مقدار MSE بدست آمد. کمترین مقدار MSE زمانی که تعداد مشاهدات حداکثر و تعداد پیش بینی کننده ها حداقل بود، ایجاد شد.

کلیدواژه ها

حداقل مربعات معمولی، میانگین مربعات خطا، ژنوم، اثرات نشانگری.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.