چارچوب پیاده سازی کنترل استراتژیک منابع انسانی در شرکت مادر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، دوره: 11، شماره: 41
  • کد COI اختصاصی: JR_STRA-11-41_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 314
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا یزدانی

استادیار گروه مدیریت کسب و کار، دانشکده مدیریت و حسابداری

نسترن علئی

دانشجوی دکترای مدیریت دولتی- منابع انسانی، دانشگاه تهران، پردیس فارابی

علی مقدم زاده

استادیار گروه روش ها و برنامه های آموزشی، دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی، دانشگاه تهران

حسن زارعی متین

استاد گروه مدیریت دولتی، رئیس دانشکده مدیریت و حسابداری، پردیس فارابی دانشگاه تهران

چکیده

بر اساس بررسی­های انجام شده، کنترل استراتژیک منابع انسانی در هلدینگ­ها دارای سه جز اصلی است: ۱- طراحی شاخص های کنترل استراتژیک منابع انسانی، ۲- اجرای کنترل استراتژیک منابع انسانی در شرکت های مادر­ و ۳- الزاماتی که شرکت های مادر­ به تدوین و اجرای این شاخص ها در عمل، تحمیل می کند. ابزارهای طراحی شاخص های کنترلی و استراتژیک، فراوان هستند (کارت امتیازی،  منشور عملکرد، چرخ عملکرد) اما چارچوب هایی که به پیاده سازی و اجرای این شاخص ها در عمل بپردازند بسیار اندک هستند، بنابراین هدف پژوهش حاضر شناسایی عناصر مهم و کلیدی برای اجرای کنترل استراتژیک منابع انسانی در شرکت های مادر­ است. روش مطالعه موردی اکتشافی در یک هلدینگ معدنی پژوهش انجام شده است. داده ها در دو مرحله جمع آوری و تحلیل شدند: مطالعه مستندات شرکت های مادر­ و انجام ۱۲ مصاحبه با مدیران عامل، مدیران طرح و برنامه و مدیران منابع انسانی هم در شرکت مادر و هم در توابع. نتایج پژوهش، ۱۰ مقوله اصلی برای پیاده سازی کنترل استراتژیک منابع انسانی در شرکت های مادر­ شناسایی کرد: کیفیت، ساختار اجرایی، رسمیت بخشیدن، مکانیزم­های انتقال، حمایت از توابع، تشکیل کمیته متولی، نظارت بر اجرا، اقدام مبتنی بر نتایج، جمع­آوری و تحلیل اطلاعات و تسهیل­گران- موانع اجرایی که در انتهای پژوهش این مقولات با الهام از مدل مفهومی ساندرز (۲۰۰۸) در قالب چارچوب پیاده سازی کاماه معرفی شدند و در انتها نیز متناسب با هر مقوله پیشنهادکاربردی برای شرکت های مادر­ ارائه شده است.

کلیدواژه ها

کنترل استراتژیک, منابع انسانی, شرکت های مادر, پیاده سازی استراتژی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.