کاربرد استراتژی تمایز در ارتقای عملکرد کسب وکار باشگاه های ورزشی با تاکید بر بازاریابی صدا و مدیریت دانش مشتری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات مدیریت راهبردی، دوره: 11، شماره: 44
  • کد COI اختصاصی: JR_STRA-11-44_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین براخاص

داشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه گیلان _رشت_ ایران

مهرعلی همتی نژاد

دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

نوشین بنار

دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش کاربرد استراتژی تمایز در ارتقای عملکرد کسب وکار باشگاه های ورزشی با تاکید بر بازاریابی صدا و مدیریت دانش مشتری بود. روش این پژوهش از نوع توصیفی - همبستگی بود. جامعه آماری را مدیران باشگاه های ورزشی شهر رشت تشکیل می دادند که به دلیل محدود بودن جامعه آماری، نمونه آماری به صورت تمام شمار در نظر گرفته شد (۷۵=N). ابزار پژوهش شامل چهار پرسشنامه مدیریت دانش مشتری، عملکرد کسب و کار، بازاریابی صدای مشتری و استراتژی تمایز بود. روایی ابزار با استفاده از نظر متخصصان (۷ نفر - محتوایی) مورد تایید قرار گرفت. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها و روابط بین متغیرها، از نرم افزار اسمارت پی ال اس ۳ استفاده شد. یافته ها نشان داد که مدیریت دانش مشتری به ترتیب اثر معنی داری بر بازاریابی صدای مشتری، استراتژی تمایز و عملکرد کسب و کار دارد و بازاریابی صدای مشتری اثر معنی داری بر استراتژی تمایز و عملکرد کسب و کار دارد. هم چنین استراتژی تمایز اثر معنی داری بر عملکرد کسب و کار دارد. براساس یافته ها مشخص شد که مدیران باشگاه های ورزشی کشور با مفاهیمی مانند مدیریت دانش مشتری و راه های کسب عملکرد بهتر از طریق بازاریابی و جذب مشتری آشنایی چندانی ندارند، بنابراین لازم است از طرف ارگان های ذی ربط در جهت آموزش روش های بازاریابی بخصوص بازاریابی صدای مشتری و مدیریت دانش مشتری و ایجاد استراتژی هایی برای تمایز بیشتر برای مدیران و متصدیان ورزشی اقداماتی صورت گیرد.

کلیدواژه ها

مدیریت دانش مشتری, استراتژی تمایز, بازاریابی صدای مشتری, باشگاه ورزشی, عملکرد کسب وکار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.