تاثیر نقش واسط سوگیری روانشناختی بر سکوت سازمانی و رفتارهای انحرافی کارکنان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه و تحول، دوره: 11، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_JDEM-1398-37_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 227
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سالار مهدوی

کارشناس ارشد،گروه مدیریت دولتی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران

سلیمان ایران زاده

استاد، گروه مدیریت، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران(عهده دار مکاتبات)

چکیده

سازمان ها جنبه انکارناپذیر دنیای امروز هستند که بر اساس تلاش های ذهنی و جسمانی نیروی انسانی که رکن اصلی آن است، اداره و هدایت می شود. بنابراین توجه به نیروی انسانی منجر به ایجاد تعهد در کارکنان شده و باعث رضایت آنها از شغل خود و عملکرد بهتر شده و بر رفتار کارکنان تاثیر چشم گیری دارد و می توان در راستای تحقق اهداف سازمان قدم برداشت. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر نقش واسط سوگیری روانشناختی بر سکوت سازمانی و رفتارهای انحرافی در بین کارکنان شعب بانک صادرات استان آذربایجان غربی انجام شده است. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی واز لحاظ ماهیت، توصیفی (پیمایشی) است. شیوه گردآوری داده ها، تک مقطعی و ابزار آن پرسشنامه است. جامعه تحقیق حاضر کلیه کارکنان شعب بانک صادرات استان آذربایجان غربی است و آمار آنها حدود ۹۵۰ نفر می باشد که پرسشنامه های پژوهش به روش تصادفی خوشه ای دربین آنها توزیع گردید. داده های تحقیق پس از جمع آوری ازطریق مدل معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار های آماری Spss و Smart PLS تحلیل شدند.نتایج نشان داد که اگر سکوت سازمانی افزایش یابد رفتار انحرافی در بین کارکنان بیشتر می شود که این خود  تحت تاثیر انواع سوگیری های روانشناختی و در واقع نگرش ها، اهداف، امال و آرزوهای کارکنان می باشد که بیشتر از قبل چنین رفتار هایی را ارتقا می دهد.

کلیدواژه ها

سوگیری روانشناختی, رفتار انحرافی, سکوت سازمانی, بانک صادرات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.