ارزیابی تاثیر میراگرهای ویسکوز در عملکرد لرزه ای سازه ها

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE06_1169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 7149
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علاالدین بهروش

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد،

ارسطو ارمغانی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد،

احمد اکبرلو

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد،

وحید صادقی بالکانلو

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد

چکیده

در این مقاله نوع تاثیر میراگر ویسکوزدرعملکرد سازه توضیح داده شده است ونحوه کار میراگر ویسکوز بیان گردیده وسپس کاربرد میراگرهای ویسکوز در سازه های مختلف بیان گردی ده ودیاگرام هیسترزیس و نحوه جذب انرژی توسط این میراگرها ذکر شده سپس برروی قابهای فولادی مختلف 9 ، 6 و 3 طبقه مورد مطالعه قرار گرفته است .بدین ترتیب که در هر کدام از سازه ها یک بار در حالت بدون میراگر وبصورت بادبندی شده ویک بار هم بصورت با میراگر مدلسازی صو رت گرفته و تاثیرش بر روی تغییر مکان ماکزیمم طبقات بررسی شده است سپس با سازه های دیگر که طبقاتشان متفاوت است مقایسه شده ونتایج بشکل نمودارهایی ارائه گردیده است. مدلسازی سازه ها با استفاده از نرم افزار SAP2000 و با کمک المانهایLink صورت پذیرفته که در محل ب ادبندهای ضربدری قرار داده شده است . از آنجایی که رفتار لرزه ای سازه مورد بررسی می باشد از تحلیل دینامیکی و نیز شتابنگاشتهای مختلف زلزله Kobe ، Elcentro وطبس استفاده شده و با یکدیگر مقایسه گردیده است . سپس میزان جذب انرژی توسط میراگرهای ویسکوز و درحالتهای م ختلف بررسی شده است . در نهایت نتایج نشان دهنده تأثیر مناسب میراگرهای ویسکوز در کاهش تغییر مکان جانبی طبقه در قابها خصوصا قابهای با طبقات بیشتر می باشد بطوریکه سازه های با میراگر در مقایسه با سازه های بدون میراگر استهلاک انرژی قابل توجهی داشته و تغییر مکان ج انبی بطور چشمگیری کاهش یافته است، چنانکه در سازه های بلندتر این کاهش به حدود % 54 رسیده است .بنابراین میراگرهای ویسکوز با توجه به صرفه اقتصادی بیشتر، در بسیاری از مناطق کشورمان که خطر نسبی زلزله بالاتری دارند هم برای ساختمان های نوساز و هم برای مقاوم سازی قابلیت استفاده خوبی دارند

کلیدواژه ها

میراگرهای ویسکوز، رفتار لرزه ای، جذب انرژی، شتاب نگاشت،مقاوم سازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.