تاثیر تغذیه پری بیوتیک، پروبیوتیک و سین بیوتیک ها بر عملکرد، فاکتورهای خونی و وضعیت اشرشیاکولی مدفوع گوساله های شیرخوار هلشتاین

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 30، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ANIMAL-30-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 279
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا ولیزاده

استاد گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

غلامرضا رحمانی

گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

عباسعلی ناصریان

گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

به منظور مطالعه تاثیر شیر حاوی افزودنی های پروبیوتیک ، پری بیوتیک و سین بیوتیک بر رشد و عملکرد گوساله های شیرخوار، تعداد ۲۴ راس گوساله شیرخوار نر هلشتاین به وزن اولیه ۳ ± ۴۲ کیلوگرم در یک گاوداری صنعتی در استان خراسان رضوی به طور تصادفی به چهار تیمار تغذیه ای اختصاص داده شدند . تیمارهای آزمایشی شامل: تیمار شاهد تغذیه شیر کامل بدون افزودنی، تیمار شیر کامل همراه با پروبیوتیک، تیمار شیر کامل همراه با پری بیوتیک، و تیمار شیر کامل همراه سین بیوتیک ( اضافه کردن مخلوط پروبیوتیک و پری بیوتیک) بود. گوساله های آزمایشی به مدت ۶ هفته در با این تیمارهای تغذیه شدند. مقدار خوراک مصرفی و افزایش وزن روزانه گوساله ها در هر سه تیمار دارای افزودنی (پروبیوتیک، پری بیوتیک و سین بیوتیک) به طور معنی دار (۰۵/۰p < ) بالاتر از داده های این متغیرها در گروه شاهد بود. همچنین نرخ ایکولای مدفوع در بین گوساله هایی که با پروبیوتیک، پری بیوتیک و سین بیوتیک تغذیه شدند کمتر از تعداد آنها در تیمار شاهد بود(۰۵/۰p < ). همچنین تفاوت بین شاخص های خونی گوساله های اختصاص داده شده به گروه های مختلف در اکثر متغیرها معنی دار نبود. با این وجود، مقدار نوتروفیلها و لیمفوسیتها تفاوت معنی دار (۰۵/۰p < ) با گروه شاهد داشتند. این مطالعه نشان داد که افزودن پروبیوتیک، پری بیوتیک و تلفیق این دو افزودنی به شیر، باعث بهبود رشد روزانه و همچنین کاهش ایکولای مدفوع در بین گوساله های شیرخوار و یا در مجموع عملکرد بهتر آنها گردید. با توجه به اثرات مثبت این افزودنی های سازگار با محیط و سلامت گوساله ها انتظار می رود در آینده تحقیقات بیشتر در این زمینه ها صورت گیرد.

کلیدواژه ها

پروبیوتیک, پری بیوتیک, سین بیوتیک, اینولین, پروتکسین

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.