اثر تغذیه درمنه خزری (Artemisia annua) بر عملکرد، ترکیب لاشه و پایداری اکسیداتیو گوشت بلدرچین ژاپنی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 30، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_ANIMAL-30-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 179
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابراهیم طوسی

دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

رضا میرشکار

دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

بهروز دستار

دانشکده علوم دامی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

زمینه مطالعاتی: بهبود عملکرد و افزایش پایداری کیفیت گوشت از مهمترین اهدافی است که در صنعت پرورش طیور مد نظر قرار می­گیرد. هدف: هدف مطالعه کنونی تاثیر تغذیه­ی جیره­های حاوی سطوح مختلف درمنه­خزری بر عملکرد، ترکیب لاشه و پایداری اکسیداتیو گوشت بلدرچین ژاپنی بود. روش­کار: تعداد ۳۷۵ قطعه بلدرچین ژاپنی یک روزه در قالب طرح کاملا تصادفی با ۵ تیمار و ۵ تکرار و ۱۵ قطعه بلدرچین در هر تکرار با جیره پایه حاوی سطوح صفر، ۵/۰، ۱، ۵/۱ و ۲ درصد درمنه­خزری طی مدت ۴۲ روز تغذیه شدند. در سن ۴۲ روزگی، از هر واحد آزمایش دو قطعه پرنده انتخاب و جهت تعیین خصوصیات لاشه و اندازه­گیری مالون­دی­آلدئید ماهیچه­ی سینه و ران کشتار شدند. نتایج: افزایش وزن تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت، اما مصرف خوراک بلدرچین­های تغذیه شده با ۲ درصد درمنه­ پایین­تر از مصرف خوراک گروه شاهد بود (۰۵/۰> P). همچنین، اختلاف معنی­داری بین تیمارهای آزمایشی از نظردرصد وزن لاشه قابل طبخ، درصد ران و سینه، کبد و قلب مشاهده نشد. بالاترین و پایین­ترین مقدار مالون­دی­آلدئید، در ماهیچه ران، به ترتیب در گروه شاهد و پرندگان تغذیه شده با ۵/۱ درصد درمنه مشاهده شد (۰۵/۰> P). درحالیکه در ماهیچه سینه، پایین­ترین مقدار مالون­دی­آلدئید در گروه تغذیه شده با ۲ درصد درمنه­خزری مشاهده شد که تفاوت معنی­داری با شاهد داشت (۰۵/۰> P). نتیجه­گیری نهایی: نتایج نشان داد که تغذیه­ی ۲-۵/۱ درصد درمنه­خزری به بلدرچین­های گوشتی می­تواند بدون اثر منفی بر ضریب تبدیل مصرف خوراک، باعث کاهش مصرف خوراک شود و با کاهش تولید مالون­دی­آلدئید گوشت، به بهبود کیفیت آن کمک نماید.

کلیدواژه ها

اکسیداسیون چربی, آنتی اکسیدان ها, کیفیت گوشت, مالون دی آلدئید, مصرف خوراک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.