اثرات تغذیه و سن بر روی خصوصیات الیاف بز کرکی رائینی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 29، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_ANIMAL-29-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 162
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید عباس رافت

گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

حمید کریمی

گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز

جلیل شجاع

گروه علوم دامی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز

فاطمه بالازاده کوچه

گروه علوم پایه دانشکده دامپزشکی دانشگاه تبریز

چکیده

زمینه مطالعاتی: در این مطالعه به بررسی اثرات سطح تغذیه و سن بر روی رشد الیاف بز رائینی با استفاده از روش­های بافت شناسی پرداخته شده است.روش کار:برای این منظور ۲۴ راس بز رائینی از شهرستان بافت تهیه شد. حیوانات به چهار گروه تغذیه­ای تقسیم شدند. الف- ۷/۰ احتیاجات تغذیه­ای (M ۷/۰) ب- در حد احتیاجات تغذیه­ای (M) ج- ۴/۱ احتیاجات تغذیه­ای (M۴/۱) د- ۸/۱ احتیاجات تغذیه­ای (M۸/۱). برای اندازه گیری  قطر الیاف از روش میکروپروژکسیون استفاده شد. جهت مطالعه پراکندگی فولیکول­های مو در روی پوست، از ناحیه میانی سمت چپ، بیوپسی گرفته شد. سپس بلو­ک­های پارافینی به روش معمول بافت شناسی تهیه شدند. سپس مقاطع بافت شناسی تهیه شده با استفاده از رنگ آمیزی ساک پیک رنگ­آمیری شدند.. نتایج: اثر سطح تغذیه و سن بر روی میزان رشد الیاف در واحد سطح، درصد فعالیت فولیکو­­ل­های ثانویه، طول الیاف کشمیر و درصد الیاف کشمیر معنی دار نبود. در نمونه­های الیاف شهریور ماه، میانگین قطر کشمیر گروه M ۷/۰به طور معنی­داری کمتر از گروه­های(۱/۸M ,۱/۴M ,M ) دیگر بود. افزایش سطح تغذیه بیشتر از حد نگهداری، باعث افزایش مقدار کشمیر تولیدی نشد. میانگین قطر کشمیر در خرداد ماه افزایش معنی­داری نسبت به ماه قبل نشان داد . بیشترین مقدار الیاف تولیدی در واحد سطح به ماه­های خرداد و تیرتعلق داشت. نسبت فولیکول­های ثانویه به اولیه در این تحقیق ۶/۱۲محاسبه گردید. نتیجه­گیری نهایی: نتایج حاصل از این بررسی به طور کلی نشان داد که پرورش بزهای کرکی رائینی در اقلیم استان اذربایجان شرقی نمی­تواند باعث ایجاد تغییرات اساسی در قطر و طول کشمیر در مقایسه با بزهای کرکی رائینی استان کرمان شود.

کلیدواژه ها

الیاف, بز کرکی رایینی, تغذیه, سن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.