ارزیابی رشد و صفات فیزیولوژیک برخی لاین های امیدبخش بادام زمینی در واکنش به دو آبیاری کرتی (متداول) و فارو (جوی و پشته ای)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه آبیاری و زهکشی ایران، دوره: 14، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_IDJ-14-4_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 500
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معرفت مصطفوی راد

استادیار بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، رشت، ایران

امین نوبهار

کارشناس زراعت بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی،

مهران غلامی

مربی بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، رشت، ایران.

ابوطالب رهبر ضیابری

کارشناس زراعت، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گیلان، سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی، رشت، ایران.

حبیب جهانساز

معاونت بهبود تولیدات گیاهی سابق سازمان جهاد کشاورزی گیلان

ابراهیم اکبرزاده

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی گیلان

شایگان ادیبی

مدیر زراعت سابق سازمان جهاد کشاورزی گیلان

چکیده

این آزمایش به منظور تعیین بهترین روش آبیاری جهت بهبود رشد و صفات فیزیولوژیک برخی لاینهای امیدبخش بادام زمینی در طی دو سال زراعی ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ به صورت کرت های خرد شده با طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در رشت انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو روش آبیاری کرتی (متداول) و فارو (جوی و پشته ای) و پنج لاین امیدبخش بادام زمینی (۱۲۸، ۱۷۶، ۱۹۲، ۲۰۱ و ۲۰۸) به ترتیب به عنوان کرت های اصلی و فرعی بود. نتایج نشان داد که روش آبیاری کرتی سبب افزایش تعداد غلاف در بوته (۴۶/۲۶ عدد) شد. در این آزمایش، لاین امیدبخش۱۹۲ بیشترین عملکرد دانه بادام زمینی (۳۱۲۸ کیلوگرم در هکتار)، تعداد دانه در غلاف (۰۸/۲ عدد) و عملکرد زیست توده (۸۹۸۳ کیلوگرم در هکتار) در واکنش به روش آبیاری کرتی تولید کرد. به علاوه، بیشترین درصد روغن دانه (۹۴/۵۲ درصد) در روش آبیاری کرتی به دست آمد. به طور کلی، نتایج نشان داد که روش آبیاری کرتی (متداول) تعداد دانه در غلاف، عملکرد دانه و عملکرد زیست توده لاین های امیدبخش بادام زمینی را در شرایط اقلیمی منطقه افزایش داد.

کلیدواژه ها

بادام زمینی, صفات زراعی, روش های آبیاری, لاین های امیدبخش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.