تاثیر آبیاری با آب شور در سامانه آبیاری قطره ای و استفاده از مواد اصلاح کننده در خاک های شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی: شهرستان کرمان)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نشریه آبیاری و زهکشی ایران، دوره: 14، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_IDJ-14-5_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 432
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرتضی رجبی

دانشجوی دکتری گروه مهندسی عمران، مهندسی و مدیریت منابع آب، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی،کرمان، ایران

نوید جلال کمالی

استادیار گروه مهندسی آب، واحد کرمان، دانشگاه آزاد اسلامی، کرمان، ایران

مهدی نقی زاده

استادیار گروه تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی بردسیر، کرمان، ایران

چکیده

< p> استان کرمان در شرایط کنونی دچار مشکل مدیریت منابع آب بوده و ذخایر آب شیرین در این استان در حال محدود شدن است. آب بسیاری از چاه های این استان شور و بی کیفیت شده اند. لذا بهره برداری از منابع آب شور مدیریت ویژه ای را می طلبد تا بتوان به تولید قابل قبول در محصولات کشاورزی دست یافت. در این تحقیق تاثیر آبیاری با آب شور و سدیمی بر خاک و درخت پسته، با استفاده از تیمار های تا در شهرستان کرمان بررسی شد. شش تیمار آب شور در قالب بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. آب آبیاری برای همه تیمار ها به طور یکسان توزیع گردید. نتایج نشان داد کاربرد گچ در تیمار های و موجب خروج بیشتر یون مضر سدیم در مقایسه با تیمار های ، ، و که در آن ها فقط آبشویی خاک با آب آبیاری صورت گرفت شده است. اثر گچ به طور میانگین سبب کاهش فاکتور های هدایت الکتریکی،SARو ESP خاک به ترتیب به مقدار ۳۹.۳۵، ۴۷.۴و ۴۱.۳ درصد نسبت به قبل از شروع آزمایش شده است. و به علاوه استفاده از گچ سبب افزایش عملکرد محصول تولیدی به ترتیب ۱۱.۹و ۱۵.۶ درصد برای تیمار های و و بهبود صفات کیفی ازجمله، افزایش وزن هزار دانه، کاهش درصد پوکی و کاهش درصد پسته دهان بسته شده است

کلیدواژه ها

آب شویی , آبیاری با آب شور , پسته , کیفیت آب آبیاری , گچ

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.