بودجه ریزی و مدیریت مبتنی بر نتیجه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و بودجه، دوره: 12، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JPBUD-12-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 178
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد کردبچه

معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی

چکیده

هدف مقاله حاضر، ارائه چارچوب، انگیزهها، چالشهای اجرا و گزینه های طراحی و تجربیات واقعی کاربرد نظام بودجه ریزی و مدیریت مبتنی بر نتیجه است. این نظام، از طریق افزایش دامنه اطلاعات و نوع اطلاعات تولید شده و به کار برده شده، دامنه مدیریت و بودجهریزی را ارتقا میدهد. نظام بودجه ریزی و مدیریت مبتنی بر نتیجه، مکمل نظام بودجه ریزی بر مبنای محصول است و کارایی روشهای اندازه گیری، اثربخشی مدیریت و بودجه ریزی را افزایش میدهد. مهمترین چالشهای پیشرو در اجرای این نظام، عبارتاند از: اندازه گیری میزان تحقق نتیجه، هزینهیابی نتایج، وجود سلیقههای مختلف در ارزشیابی، بررسی نتایج مشترک بین چند سازمان و مشکلات مربوط به فرآوری اطلاعات. انگیزهها و دلایل اجرای نظام بودجه ریزی و مدیریت مبتنی بر عملکرد نیز عبارتاند از: افزایش کارایی و اثربخشی بخش دولتی، بهبود آموخته ها، تدوین بهتر سیاستها و برنامه های اجرایی و افزایش شفافیت و پاسخگویی. برای تبیین کاربرد نظام مذکور، به تجربیات نه کشور عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) در اجرای آن اشاره می شود. این کشورها دریافته اند که نیاز روزافزونی به افزایش فعالیت ها و ستانده های دولت، تقویت پاسخگویی برای فعالیت ها و نتایج، افزایش کارایی و اثربخشی در اجرای برنامه ها وجود دارد. تا جایی که این اهداف، مدیریت و بودجه ریزی بخش عمومی را تحت تاثیر قرار می دهد، انتظار می رود اجرای نظام بودجه ریزی و مدیریت مبتنی بر نتیجه، تداوم یابد تا در کشورهای مزبور، به میزان کافی توسعه یابد و در سال های آینده، به سایر کشورها نیز گسترش پیدا کند.

کلیدواژه ها

Public Sector Management, Data Based Management, Output-Based Management, Performance indicator, بودجه ریزی، مدیریت بخش عمومی، کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه(OECD)۱، مدیریت مبتنی برداده، مدیریت مبتنی برستانده، شاخص های عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.