میزان دینداری و ارتباط آن با استفاده از شبکههای اجتماعی اینترنتی (مورد مطالعه: دانشجویان دانشگاه یاسوج)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی کاربردی، دوره: 28، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JASUI-28-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 340
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اصغر میرفردی

دانشیار بخش جامعه شناسی و برنامه ریزی رفاه اجتماعی دانشگاه شیراز، ایران

مریم مختاری

استادیار گروه جامعه شناسی دانشگاه یاسوج، ایران

عبدالله ولی نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه یاسوج، ایران

چکیده

پژوهش حاضر، با هدف مطالعه میزان دینداری و ارتباط آن با میزان و نوع استفاده از شبکههای اجتماعی اینترنتی بر اساس نظریه گلوله جادوئی و مدل دینداری گلاک و استارک انجام شده است. روش پژوهش، روش پیمایشی است. بر اساس فرمول لین، حجم نمونه ۴۰۰ نفر محاسبه شد که با روش نمونهگیری تصادفی از نوع طبقهای چندمرحلهای انتخاب شد. ابزار گردآوری دادهها، پرسشنامهای با ۳۲ پرسش، ترکیبی محققساخته و دیگرانساخته است که اعتبار آن ها را صاحبنظران تایید کردند. پایایی پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (۹۳۹/۰) محاسبه شد. نتایج نشان داد بین میزان دینداری دانشجویان با توجه به وضعیت عضویت و نوع فعالیت آن ها در شبکهها تفاوتی معنادار وجود داشته است و بین سابقه عضویت در شبکهها و میزان دینداری آنان نیز رابطهای معنادار وجود داشته است؛ ولی بین میزان استفاده (فعالیت) از شبکههای اجتماعی و میزان دینداری، رابطه معناداری دیده نشد. نتایج، همچنین گویای تفاوتی معنادار بین میزان دینداری دانشجویان با توجه به جنسیت و گروه تحصیلی آن ها بود.

کلیدواژه ها

دینداری, شبکه های اجتماعی اینترنتی, دانشجو, دانشگاه یاسوج, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.