پیش بینی آورد رودخانه کارون بر پایه سیگنال های اقلیمی به روش ماشین بردارپشتیبان

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE06_0665
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیرا شاکری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران آب دانشگاه صنعتی شریف

احمد ابریشم چی

استاد دانشگاه صنعتی شریف

مسعود تجریشی

دانشیار دانشکده مهندس یعمران دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

با توجه به اهمیت پیش بینی آورد رودخانه ها ، شناسایی متغیرها و عوامل تاثیر گذار و نیز شناسایی مدل مناسب از اهمیت زیادی برخوردار است از این رو درسالهای اخیر روشهای مختلفی جهت برآورد دقیق آورد رودخانه ها موردتوجه پژوهشگران منابع آب قرارگرفته است که از جمله آن ها می توان به روش نوین ماشین بردار پشتیبان Support Vector Machine که برمبنای تئوری آزمایش احتمال استوار است اشاره کرد. در این مقاله با استفاده ازمدل ماشین بردار پشتیبان به پیش بینی آورد فصلی رودخانه کارون در محل ایستگاه هیدرومتری ارمند پرداخته شده است حوضه آبریز کارون دراین ایستگها حجمی حدود 65 درصد آورد رودخانه کارون درمحل سد کارون 4 را فراهم می کند. متغیرهای مستقل موثر در دوره های پیش بینی را می توان به نوسانات دهه ای اقیانوس آرام PDO درماه مهر و مقدار بارش ماهانه اشاره کرد.

کلیدواژه ها

پیش بینی جریان، سیگنال های اقلیمی، ماشین بردار پشتیبان، حوضه رودخانه کارون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.