فلور ماندابی استان همدان (ایران)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله تاکسونومی و بیوسیستماتیک، دوره: 10، شماره: 37
  • کد COI اختصاصی: JR_TBJ-10-37_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 272
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کیوان صفی خانی

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات جنگل و مرتع، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، همدان، ایران

عادل جلیلی

استاد پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

زیبا جم زاد

استاد پژوهش، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

چکیده

چکیده گیاهان ماندابی غالبا مهم ترین جزء اکوسیستم های ماندابی به شمار می آیند و به گیاهان آبزی، گیاهان پای درآب و گیاهان رطوبت پسندگروه بندی می شوند. در پژوهش حاضر، فلور مناطق ماندابی استان همدان شامل تالاب های طبیعی و مصنوعی، رودخانه ها، آبراهه های دائمی و فصلی و چمنزارهای مرطوب کوهستانی بررسی شد. نتایج بررسی حاضر نشان دادند فلور ماندابی استان شامل ۴۵ تیره، ۱۱۱ جنس و ۱۶۳ گونه است. ۱۳ تیره از گیاهان یادشده به تک لپه ای ها، ۳۱ تیره به دولپه ای ها و ۱ تیره به نهانزادان آوندی تعلق دارند. تیره های Poaceae با ۱۹ جنس و ۲۳ گونه، Asteraceae با ۱۵ جنس و ۲۰ گونه و Cyperaceae با ۸ جنس و ۱۹ گونه بزرگ ترین تیره های گیاهان ماندابی استان همدان محسوب می شوند. گیاهان ماندابی استان از نظر شکل زیستی، ۸ گونه هیدروفیت، ۵۱ گونه هلوفیت، ۳۵ گونه ژئوفیت، ۵۰ گونه همی کریپتوفیت،۱۴ گونه تروفیت، ۴ گونه فانروفیت و ۱ گونه کامفیت را شامل می شوند. ۲۹ گونه از عناصر رویشی گیاهان ماندابی استان همدان به ناحیه رویشی اروپا - سیبری، ۳۸ گونه به ناحیه رویشی ایرانی - تورانی، ۱ گونه به ناحیه رویشی مدیترانه ای، ۲۴ گونه به نواحی رویشی اروپا -سیبری/ ایرانی - تورانی، ۲ گونه به نواحی رویشی اروپا - سیبری/ مدیترانه ای، ۳ گونه به نواحی رویشی مدیترانه ای/ ایرانی -تورانی، ۴۶ گونه به بیش از دو ناحیه رویشی تعلق دارند و ۲۰ گونه جهان وطن هستند.

کلیدواژه ها

شکل زیستی, عناصر رویشی, گیاهان آبزی, گیاهان پای در آب, گیاهان رطوبت پسند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.