طراحی مدل بازاریابی رابطه ای بین بنگاهی در شبکه کسب و کار گردشگری پارسیان

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: مجله تحقیقات بازاریابی نوین، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_NMRJ-7-4_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 328
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد رحیم اسفیدانی

استادیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران.

محسن نظری

دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

محمد آقایی

استادیار گروه پژوهشی مدیریت توسعه اقتصادی دانشگاه تربیت مدرس

حامد عبدالعلی

دانشجوی دکتری/ دانشکده مدیریت دانشگاه تهران

چکیده

مدیریت هدفمند روابط با مشتریان تجاری یکی از عوامل موفقیت ساز مان هاست. بر این اساس، شناسایی رابطه و انواع آن و دسته بندی مشتریان بر پایه انتظار ایشان از رابطه راهنمای انتخاب استراتژی بازاریابی رابطه را برای شرکت فراهم می سازد. در این پژوهش به روش تئوری داده­بنیان و از طریق مصاحبه با فعالان شبکه روابط کسب و کار گردشگری در   هتل­های پارسیان تئوری بازاریابی رابطه ای بین­بنگاه های تجاری در این بازار شناسایی شده­اند. در این پژوهش، از طریق     نمونه­گیری نظری و با انجام ۱۷ مصاحبه، معیارهای نوع شناسی روابط شامل متغیرهای جذابیت رابطه و میزان عمق و دوام رابطه متاثر از عواملی چون ارزش مورد انتظار، اعتماد     ادراک­شده، وابستگی ادراک­شده و متغیرهای میانجی    سرمایه­گذاری های طرفین در رابطه، نهادینه­سازی و تطابق که موجب ایجاد دیدگاه های متفاوت مشتریان تجاری می­شود، شناسایی شده است. بر این اساس، دیدگاه ایشان در شناسایی فرصت ها، وقف منابع، بی­اعتنایی، خیانت و بازیابی رابطه تقسیم می شود و شرکت بنا بر دیدگاه و انتظار مشتریان تجاری، استراتژی بازاریابی رابطه ای را برمی­گزیند. حمایت، شراکت، رقابت در جهت مثبت و منفی و جلب رضایت استراتژی های پیش روی شرکت براساس دیدگاه مشتری و نوع رابطه است.

کلیدواژه ها

بازاریابی رابطهای بینبنگاهی, نوع شناسی رابطه, نوعشناسی مشتری, جذابیت رابطه, عمق و دوام رابطه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.