جغرافیای سیاسی جهان اسلام قسمت چهارم عوامل توانمندساز برای دستیابی به وحدت بخش دوم - جغرافیای انسانی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 18، شماره: 70
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-18-70_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 338
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید یحیی صفوی

دانشیار جغرافیای سیاسی دانشگاه امام حسین علیه السلام

چکیده

منشاء حقیقی وحدت امت اسلامی همانا دین اسلام است که ریشه ی اصلی خود را از فطرت انسان می گیرد. تحولاتی که این دین فطری در طول تاریخ داشته فقط مربوط به فروع جزئی احکام بوده که از تنوع موقعیت های حیات انسانی در جوامع مختلف سرچشمه گرفته است. اصول و مبادی کلی که متن دین الهی را تشکیل می دهند همواره در طول تاریخ متحد بودها ند، این وحدت فکری و ایدئولوژیکی مهمترین مبنای وحدت در جامعه اسلامی است. برای استقرار وحدت و همبستگی در بین یک جمع یا امت، اشتراک در عقیده و جهان بینی از مبادی اولیه بوده و بدون وجود چنان اشتراکی هرگز نمی توان در انتظار برقراری وحدتی حقیقی در بین افراد آن هم بود. امروزه در میان بیش از یک میلیارد مسلمان هیچ گونه اختلافی در مورد خدا، کتاب خدا، و پیامبر خدا وجود ندارد و قبله هم که سمبل یگانگی و اتحاد در عالم خارج است، هرگز مورد اختلاف نبوده است. این چهار پایه ی اصلی وحدت همواره، چون پایگاهی مطمئن برای حل کلیه ی اختلافات جزئی می تواند مورد رجوع قرار گیرد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.