تاثیر تناوب زراعی، کاربرد کود شیمیایی و علف کش بر کنترل علف های هرز چاودار زمستانه

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: فصلنامه علوم آب و خاک، دوره: 13، شماره: 471
  • کد COI اختصاصی: JR_JWSS-13-471_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمیدرضا محمددوست چمن آباد

علی اصغری

چکیده

امروزه مشکلات ناشی از مصرف علف کش ها باعث شده است تا محققین به دنبال روش هایی برای کنترل علف های هرز باشند که کمتر به کاربرد علف کش ها وابسته باشد. آزمایشی به منظور بررسی تاثیر درازمدت تناوب زراعی، کاربرد کود شیمیایی و علف کش روی میزان آلودگی مزرعه چاودار زمستانه به علف های هرز و عملکرد دانه چاودار در سال های زراعی ۱۳۸۳-۱۳۸۲ و ۱۳۸۴-۱۳۸۳ در مزرعه تحقیقاتی درازمدت دانشگاه علوم کشاورزی تیمیریازوف مسکو انجام شد. در این تحقیق تیمارهای شاهد (عدم کنترل علف های هرز)، کاربرد علف کش، کاربرد ترکیب کامل کود شیمیایی (NPK) و کاربرد ترکیب کامل کود شیمیایی به علاوه کاربرد علف کش در کرت هایی که چاودار از سال ۱۹۱۲ میلادی به طور متناوب و یا متوالی کشت می شد، انتخاب گردید. تجزیه های آماری نشان داد که تناوب زراعی تراکم و وزن خشک علف های هرز چاودار زمستانه را به طور معنی داری کاهش داد. کاربرد درازمدت کود شیمیایی تراکم علف های هرز را به طور معنی داری کاهش داد ولی بر وزن خشک آنها تاثیر معنی داری نداشت. تناوب زراعی، کاربرد کود شیمیایی و علف کش درصد پوشش سطح زمین توسط چاودار را افزایش و درصد پوشش علف های هرز را کاهش داد، به طوری که در کشت متوالی درصد پوشش علف های هرز در تیمار شاهد ۱۰ درصد و در تیمار کود شیمیایی به علاوه علف کش ۳۳/۳ درصد بود. نتایج آزمایش نشان داد که با اجرای تناوب زراعی و کاربرد کود کامل می توان بدون استفاده از علف کش ضمن کنترل موثر علف های هرز، حداکثر عملکرد را نیز به دست آورد.

کلیدواژه ها

Weed management, Crop rotation, Fertilizer, Herbicide, Winter Rye, کنترل تلفیقی، علف های هرز، تناوب زراعی، کود شیمیایی، علف کش، چاودانه زمستانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.