مطالعه آزمایشگاهی مشخصات جهش هیدرولیکی واگرا با شیب کف معکوس
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE06_0244
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1278
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سازه های آبی
استادیار گروه مهندسی آب دانشگاه گیلان (مولف مسئول)
استاد گروه آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران
چکیده
جهش هیدرولیکی، پدیده ای است که در آن جریان در گذار از رژیم فوق بحرانی به رژیم زیر بحرانی، در فاصله نسبتا کوتاهی، دچار آشفتگی شدید در سطح آب، افزایش عمق و کاهش سرعت گردیده که منجر به افت قابل توجهی در انرژی جریان می شود. برای تشکیل جهش و حفاظت از ابنیه های پایین دست و بالادست محل شک لگیری آن، از حوضچ ههای آرامش استفاده می گردد که در آنها با تشکیل جهش، انرژی و سرعت جریان کاهش یافته و سپس وارد مقطع پایین دست می گردد. یکی از را هکارهای کاهش هزینه احداث حوضچه های آرامش، تغییر هندسه مقطع و پلان حوضچه در راستای هماهنگی با مقاطع بالادست و پایین دست برای حذف سازه تبدیل می باشد. از آنجاکه هرگونه تغییر در هندسه حوضچه، شرایط ایجاد جهش و خصوصیات هیدرولیکی آن را تحت تأثیر قرار خواهد داد، در تحقیق حاضر تأثیر تغییرات توام شیب معکوس کف (صفر و 2/27، 4/1 و 5/61 و 8 درصد و واگرایی دیواره های حوضچه آرامش صفر، 3، 5، 7و10 درجه) بر وضعیت و مشخصات جهش هیدرولیکی مورد مطالعه قرار گرفته و پارامترهای اصلی جهش شامل نسبت عمق ثانویه، طول نسبی جهش و افت نسبی انرژی اندازه گیری شدند. نتایج حاصل از مقایسه های صورت گرفته نشان داد تاثیر توام واگرایی دیوار ههای حوضچه و شیب کف معکوس باعث بهبود عملکرد جهش هیدرولیکی در مقایسه با جهش کلاسیک، جهش واگرا با بستر افقی و جهش مستقیم با شیب کف معکوس می گرددکلیدواژه ها
حوضچه آرامش، جهش واگرا، شیب کف معکوس، پارامترهای جهشمقالات مرتبط جدید
- سرویس نرم افزاری همبسته ساز دنباله های کشتی ها در مسیرهای دریایی
- استخراج حوزه های نوآوریهای دفاعی مبتنی بر فناوری بلاکچین
- هوش مصنوعی و تحلیل بصری در فضای جغرافیایی و سایبری: فرصت ها و چالش های پژوهشی
- تخمین مدار ماهواره ها مبتنی بر هوش مصنوعی
- شناسایی خودروهای نظامی بر روی تصاویر واقعی به کمک مدلهای یادگیری عمیق و انطباق دامنه
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.