تاثیر شکل و هندسه دامنه ها برروی زمان پیمایش جریان زیر سطحی دامنه های مرکب
- سال انتشار: 1390
- محل انتشار: ششمین کنگره ملی مهندسی عمران
- کد COI اختصاصی: NCCE06_0216
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1593
نویسندگان
عضو هیئت علمی گروه مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد استهبان
عضو هیئت علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه یزد
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی عمران دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
حوضه های آبخیز از یکسری دامنه های مرکب یا پیچیده با هندسه متفاوت وشبکه آبراهه ها تشکیل شده اند. شکل پلان(همگرایی، واگرایی و موازی) و میزان انحنای دامنه(مقعر، صاف و محدب)، هندسه دامنه را تعریف می نمایند. عملاً نه شکل برای دامنه های پیچیده طبیعی در حوضه های آبخیز می توان در نظر گرفت. زمان پیمایش جریان زیر سطحی دامنه ها به مشخصات فیزیکی خاک، میزان بارندگی و توپوگرافی دامنه بستگی دارد. در این تحقیق با ارائه یک مدل اشباع پذیری برای شرایط دائمی ، معادله ای برای تعیین زمان پیمایش جریان زیر سطحی دامنه های پیچیده ارائه گردیده است. تاثیر اشباع پذیری دامنه های برروی زمان پیمایش بررسی گردیده و دو معادله جدید برای محاسبه زمان پیمایش جریان زیر سطحی دامنه های صاف با شکل پلانهای همگرا، موازی و صاف معرفی شده است. معادلات زمان پیمایش ارائه شده قادر است پارامترهایی همچون شکل هندسی دامنه (شکل پلان، میزان انحنای پروفیل)، شدت تغذیه بارندگی به لایه خاک ، ضخامت خاک، شیب ، ضریب هدایت هیدرولیکی خاک ، تخلخل خاک و طول دامنه را در نظر بگیرد. بر اساس نتایج بدست آمده دامنه های همگرا زمان پیمایش جریان زیر سطحی کمتری نسبت به دامنه های واگرا نشان می دهند، به طوریکه متوسط زمان پیمایش دامنه های واگرا دو برابر دامنه های همگراست . از طرف دیگر دامنه های مقعر نسبت به دامنه های صاف و محدب زمان پیمایش کمتری را نشان می دهند.کلیدواژه ها
دامنه های پیچیده، جریان زیر سطحی، زمان پیمایشمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.