ارائه یک روش مبتنی بر هستان شناسی برای کاوش قواعد هم آیی در محیط های توزیع شده چندعاملی DOR: ۲۰.۱۰۰۱.۱.۲۳۲۲۴۳۴۷.۱۴۰۰.۹.۱.۱.۸

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پدافند الکترونیکی و سایبری، دوره: 9، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_PADSA-9-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 409
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین صابری

دانشگاه جامع امام حسین(ع)

محمدرضا کنگاوری

دانشیار دانشگاه علم و صنعت ایران

محمد رضا حسنی آهنگر

دانشگاه جامع امام حسین(ع)

چکیده

کاوش قواعد هم­آیی توزیع شده یکی از روش­های مهم داده کاوی است که وابستگی بین اقلام داده ای را از منابع داده ای غیرمتمرکز، بدون توجه به مکان فیزیکی آن ها و بر مبنای فرآیند استخراج اقلام مکرر استخراج می کند. هنگامی­که الگوریتم­های کاوش روی داده­های بزرگ مقیاس اجرا می­شوند، مقدار زیادی اقلام مکرر تولید می­گردد که بسیاری از آن ها غیر­مرتبط، مبهم و غیر­قابل استفاده برای کسب و کار است و سبب بروز چالشی به نام " انفجار ترکیبی" خواهد شد. در این مقاله یک روش ائتلافی جدید مبتنی بر داده­کاوی توزیع شده و هستان­شناسی دامنه که به اختصار DARMASO نامیده می­شود برای برخورد با این چالش پیشنهاد شده است. این روش از سه الگوریتم به نام  ARMASOMAIN  جهت هدایت و کنترل فرآیند کاوش و تجمیع قواعد هم­آیی، DARMASOPRU برای کاهش و هرس داده ها و الگوریتم DARMASOINT برای کاوش و تجمیع قواعد هم­آیی تولیدشده از منابع داده­ای توزیع شده استفاده می­کند. DARMASO از یک الگوی محاسباتی توزیع شده مبتنی بر چارچوب نگاشت-کاهش در محیط توزیع شده چندعاملی استفاده می­کند. همچنین یک روش عملی را برای کاوش معنایی از مجموعه داده­های بزرگ مقیاس فراهم می­کند. این روش، قواعد هم­آیی را مبتنی بر اهداف داده­کاوی و نیاز کاربر فیلتر کرده و فقط قواعد مفید را تولید و نگهداری می­کند.کاهش فضای کاوش و فیلترسازی قواعد، با فرآیند هرس معنایی در قالب حذف نامزدهای نامناسب از مجموعه اقلام مکرر و تولید قواعد هم­آیی سودمند حاصل می­شود. پیاده سازی با استفاده از یک مجموعه داده­­­ای از دامنه حوادث طبیعی و کلاس زمین لرزه انجام شده است. نتایج ارزیابی با استفاده از معیارهای کمی و کیفی نشان می­دهد، الگوریتم­های­ ارائه شده در DARMASO ، فضای کاوش را به میزان قابل توجهی کاهش می­دهد. همچنین سرعت و کیفیت استخراج قواعد را بهبود بخشیده و قواعد کاربردی، مطمئن، منطقی، با کیفیت و ارزشمندی را برای پشتیبانی از تصمیم گیری از میان انبوه داده­ها تولید می­کند.

کلیدواژه ها

قواعد هم آیی, هستان شناسی, سامانه های چندعاملی, نگاشت کاهش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.