تاثیر بازداشت کننده ها در میکروفلوتاسیون کاتیونی ایلمنیت

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سی و نهمین کنگره ملی و چهارمین کنگره بین المللی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI39_131
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرحسین جوی پا

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

عزیز نصیرزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

مهدی ایران نژاد

دانشیار، دانشکده مهندسی معدن، ایران دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

چکیده

فلوتاسیون یک کانی به ندرت توسط کلکتور به تنهایی امکان پذیر است، اما با استفاده از بازداشت کننده مناسب می توان تا حد زیادی به شناورسازی انتخابی کانی مورد نظر دست یافت. نوع و غلظت بازداشت کننده از عوامل بسیار مهم در این فرایند می باشد که با بکارگیری آنها استحصال کانی مورد نظر با عیار و بازیابی امکان پذیر می شود. هدف از این مطالعه یافتن مناسب ترین بازداشت کننده به منظور دستیابی به بیشترین مقدار ایلمنیت و کمترین مقدار اولیوین پیروکسن در کنسانتره می باشد. در این مطالعه اثر بازداشت کننده های سیلیکات سدیم، کلراید آهن و سولفات مس در حضور سه کلکتور کاتیونی Armac T با غلظت ۴۰۰۰ گرم بر تن، Armac C و Armac TD با غلظت ۲۰۰۰ گرم بر تن در فرایند میکروفلوتاسیون مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج آزمایش ها نشان داد که سیلیکات سدیمنقش موثری در بازداشت اولیوین پیروکسن ایفا می کند. در حضور - ۵۰۰ گرم بر تن سیلیکات سدیم و با کلکتور Armac T ، بازیابی اولیوین پیروکسن از۳ / ۸۶ % به ۹ / ۱۱ % کاهش می یابد درحالی که بازیابی ایلمنیت به ۳ / ۶۶ % می رسد. در این حالت حداکثر اختلاف بازیابی از ۷۵ / ۱۰ % به ۴ / ۵۴ % می رسد. در حضور ۳۰۰ گرم بر تن سیلیکات سدیم و با کلکتور Armac C و در pH=۹ بازیابی ایلمنیت و اولیوین پیروکسن به ترتیب از ۸ / ۸۷ % به ۶۳ % و از ۲ / ۴۵ % به ۱۴ % می رسد. در غلظت ۱۵۰ گرم بر تن سیلیکات سدیم و با کلکتور Armac TD و در pH=۹ ، بازیابی ایلمنیت و اولیوین پیروکسن به ترتیب از ۲ / ۸۵ % به ۲ / ۸۰ % و از ۵۲ % به ۴۱ % می رسد

کلیدواژه ها

میکروفلوتاسیون کاتیونی، ایلمنیت، بازداشت کننده، اولیوین پیروکسن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.