اقتصاد عملیات حفاری چاه چند شاخه ای

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی فناوری های جدید در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
  • کد COI اختصاصی: NTOGP02_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید سجادیان

اداره حفاری، مدیریت اکتشاف شرکت ملی نفت ایران، تهران، ایران

سعید شیرگیر

دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

حسین قاسمی

دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

چکیده

امروزه شرکت های عملیاتی نفتی توجه خود را به بهینه سازی تولید، کاهش هزینه و افزایش بازیابی نفت متمرکز کرده اند؛ ازاین رو حفر چاه های چند شاخه ای گسترش زیادی یافته است.چاه های چند شاخه ای با هزینه بیشتری از چاه های معمولی وافقی حفر می شوند، ولی حجم برداشت از مخزن و فاکتور بازیابی بیشتری نسبت به دو روش دیگر دارند که در توجیه اقتصادیاین روش تاثیر زیادی دارد.تولید از شاخه های مجزا می تواند از طریق رشته های لوله های مغزی جداگانه باهم ترکیب شوند، امروزهچاه ها می توانند از تجهیزات تکمیل پیشرفته ای برای مونیتور کردن و کنترل جریان از هر شاخه جانبی استفاده کنند،تماسبیشتر شاخه های جانبی با مخزن نسبت به یک چاه تک حفره ای تولید بیشتری را ایجاد می کند. در بعضی میدان ها، چاه هایچند شاخه ای مزیت های بیشتری به دیگر تکنولوژی های تکمیل (مانند چاه های قائم و افقی متداول یا تحریک شکستگی ها)دارد. امروزه از این چاه ها به منظور حفاری بیش از یک مخزن یا سازند های مختلف استفاده می شود و تنها وسیله اقتصادیتولید از قسمت های مجزا در یک مخزن و مخازن حاوی ذخیره محدود است.در این مقاله به برسی تحلیل اقتصادی که طراحیشامل سناریوهای مختلف حفاری و تکمیل می باشد و در مرحله بعد هزینه های حفاری این چاه ها در میادین نفتی در حالتخمین زده شده و همچنین به برسی میزان افزایش تولیدی چاه های چند شاخه بدست آمده و در پایان نتایج حاصل شده حاکیاز این است که با وجود افزایش ناچیز هزینه عملیات حفاری و تکمیل چاه مجموع تولید از چاه چند شاخه ای در مقایسه با تکشاخه ای بیشتر می باشد.

کلیدواژه ها

چاه های چند شاخه ای، بهینه سازی عملیات حفاری، تکمیل چاه چند شاخه ای، اقتصاد چاه های چند شاخه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.