آیندهپژوهی فناوری مالی در ایران با رویکرد سناریونگاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه برنامه ریزی و بودجه، دوره: 25، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JPBUD-25-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 487
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا کوشش کردشولی

Ph.D. Student of Financial Engineering, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran.

رضا غلامی جمکرانی

Assistant Professor Department of Accounting and Finance, Qom Branch, Islamic Azad University, Qom, Iran

محمدحسن ملکی

Associate Professor, Department of Industrial Management, Faculty of Management and Economics, University of Qom, Iran.

میرفیض فلاح شمس

Associate Professor, Department of Financial Management, Tehran Central Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

چکیده

 فناوری مالی طراحی و ارائه محصولات و خدمات مالی از طریق فناوری است. فناوری مالی نقش مهمی در توسعه صنایع و کسب وکارهای مختلف، به ویژه در بانکداری و بیمه دارد. پژوهش حاضر با هدف شناسایی آیندههای فناوری مالی در ایران از طریق سناریونگاری انجام می شود. برای تحلیل دادهها، آزمون آماری بینم و تکنیک ایداس مورد استفاده قرار می گیرد. در ابتدا ۱۵ پیشران کلیدی از مرور نظام مند پیشینه و مصاحبه با ۳۰ خبره استخراج می شود. پس از غربال عوامل کلیدی غیرمهم، با بکارگیری تکنیک تصمیمگیری ایداس از نظر خبرگان، دو پیشران یکپارچگی و همگونی قوانین و استانداردهای توسعه فعالیت فناوری مالی، و میزان سهولت مبادله های فراملی و بینالمللی بیشترین اولویت را به خود اختصاص می دهند. بر مبنای این دو پیشران، چهار سناریو برای آینده فناوری مالی ایران شناسایی می شود: بهشت فناوری مالی، دنیای جفاکار، جزیره متروک، و دوزخ فناوری مالی. بهشت فناوری مالی مطلوبترین و دوزخ فناوری مالی بدترین سناریوها را توصیف میکنند.

کلیدواژه ها

Future Study, Scenario, Plausible Scenarios, Financial Services Industry, Financial Technology., آیندهپژوهی, سناریونگاری, سناریوهای باورپذیر, صنعت خدمات مالی, فناوری مالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.