تهدید شناسی امنیت فضای سایبری حوزه دفاع موشکی در پسا برجام

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: پژوهش های حفاظتی-امنیتی، دوره: 6، شماره: 22
  • کد COI اختصاصی: JR_JPAS-6-22_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 488
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی عباسی

تهران دانشگاه امام حسین(ع)-دانشکده جنگال و دفاع سایبری

سامان کشوری

۰۱۲۳۴۵۶۷۸۹

عبدالرحمن کشوری

عبدالرحمن کشوری

محمد رضا حسنی آهنگر

چکیده

با توجه به گسترش روزافزون فضای سایبر، بهرهبرداری از قابلیتهای آن در حوزههای مختلف، به خصوص صنایع نظامی و دفاعی افزایش یافته است. بهدلیل کمبود زیرساختهای فناوری، دانشی و صنایع مورد نیاز در حوزههای طراحی و ساخت تجهیزات الکترونیکی، تمایل و نیاز به تسهیلات خارجی، گسترش یافته است؛ درنتیجه، امنیت فضای سایبری در زیرساختهای مختلف به خصوص موشکی بیش از گذشته در معرض تهدید و نفوذ قرارگرفته است. با توجه به تعاملات اخیر با کشورهای همراستا با دشمنان نظام و انعقاد برجام، دشمنان نظام سعی دارند تا با بهرهبرداری از قابلیتها و آسیب پذیریهای فضای سایبری، شرایط لازم را جهت نفوذ، جاسوسی و تخریب در لایههای مختلف حوزه موشکی کشور مهیا نمایند. در این پژوهش بر اساس مدل سه شاخهای ذهن عوامل ساختاری، زمینهای، رفتاری مرتبط با امنیت فضای سایبری موشکی تعیین شده، همچنین ضمن تشریح روشهای نفوذ در این فضا در پسابرجام، راهکارهای مقابلهای آن بر اساس منابع آشکار ارائه شده است. بنابراین میتوان با بهرهگیری از نتایج این پژوهش، با مصون سازی زیرساختها، کارکنان و شبکههای اطلاعاتی حوزه موشکی مانع نفوذ دشمنان و مزدوران وابسته شد

کلیدواژه ها

امنیت, فضای سایبری, تروجان سختافزاری, حوزه موشکی, پسا برجام, مدل سه شاخهای ذهن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.