تحلیلی بر سطوح توسعه یافتگی نواحی روستایی داراب با تاکید بر مدل موریس

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 16، شماره: 63
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-16-63_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 261
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی شکور

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لارستان

چکیده

تا زمانی که برنامه ریزی توسعه روستایی با سایر برنامه ریزی های ناحیه ای که در نواحی روستایی در حال اجراهستند هماهنگ نشود، نمی تواند چندان موثر واقع شود. زیرا برنامه ریزی توسعه روستایی ملزم به تاثیر گذاری در اقتصاد آن ناحیه و چشم اندازهای آن می باشد. از طرف دیگر در فرآیند برنامه ریزی برای توسعه روستایی، شناخت ویژگی های ساختاری سطوح توسعه یافتگی وآگاهی از پتانسیلها و توانهای محیطی هر منطقه اهمیت زیادی دارد. در بررسی حاضر با استفاده از ۲۳ شاخص و متغیر که لازمه شناخت توسعه روستایی است، زمینه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و خدماتی با بهره گیری از مدل موریس تعیین و تحلیل بر روی آنها انجام شده است. نتایج حاصل از بررسی ها نشان می دهد که تفاوتها و اختلافات زیادی در سطوح توسعه یافتگی وجود دارد، در صورت ادامه این روند ضرورت تعدیل نابرابریها را از طریق اجرای برنامه های مفید توسعه روستایی ضروری می سازد. نتیجه حاصله از تحقیق نشان داد که سطح توسعه یافتگی نواحی روستایی با یکدیگر برابر نیست و روستاها از نظر توسعه یافتگی در سطح پائینی قرار دارند لذا شایسته است برنامه ریزان توسعه روستایی توجه بیشتر خود را به افزایش ابعاد توسعه معطوف سازند.

کلیدواژه ها

مدل موریس, توسعه روستایی, توسعه ناحیه ای, شاخص های توسعه, داراب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.