رویکرد به مدیریت یکپارچه محیطی در سازماندهی سواحل کشور (فرصت ها، چالش ها و راهکارها)
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 21، شماره: 841
- کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-21-841_018
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 292
نویسندگان
دانشیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد رشت
دانشیارگروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت
چکیده
مناطق ساحلی در سراسر جهان ازجنبههای تاریخی در زمره مناطقی قرار میگیرند که به دلیل وجود منابع غنی، همواره در معرض بیشترین بهرهبرداریها قرار دارند. مناطق ساحلی از پربارترین و پویاترین مناطق جهان و بستر فعالیتهای عظیم اقتصادی و اجتماعی در جهان به شمار میروند. از طرف دیگر، به موازات رشد جمعیت و توسعه فعالیتها در این عرصهها طی سالهای گذشته، فشار زیادی بر این مناطق وارد آمده و در معرض انواع آلودگیها و تخریبها قرار گرفتهاند. سواحل ایران نیز از این قاعده مستثنا نبوده و طی سالهای گذشته به ویژه سواحل شمالی کشور، در معرض انواع آلودگیها و توسعه کاربریها، فراتر از توان و تحمل این مناطق قرار گرفته است. به همین دلیل نیز طی سالهای گذشته تلاشهایی برای اصلاح این روندها و شرایط حاکم بر این عرصهها آغاز شده است. با تصویب ماده ۶۳ قانون برنامه چهارم توسعه و آیین نامه اجرایی آن انتظار میرود، با توجه به ساز و کارهای اجرایی و وظایفی که برای دستگاههای اجرایی در این آییننامه پیشبینی شده است، بتوان تا حدودی معضلات کنونی سواحل کشور را به طور عام و سواحل شمالی کشور را به طور خاص، سازماندهی کردکه این سازماندهی باید نتیجه مطالعات و برنامه ریزی در قالب فرایند مدیریت یکپارچه محیطی باشد. بر این اساس، در مقاله حاضر به صورت اجمالی به برخی از مسائل و مشکلات پرداخته شده و در نهایت پیشنهادهایی ارایه میشود.کلیدواژه ها
مدیریت و سازماندهی, سواحل, حریم, اراضی ساحلی و مدیریت یکپارچه سواحلاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.