بررسی فرایند توسعه در منطقه پارک ملی گرمسار با تاکید بر گردشگری

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه اطلاعات جغرافیایی ( سپهر)، دوره: 22، شماره: 851
  • کد COI اختصاصی: JR_SEPEHR-22-851_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حیدر لطفی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحدگرمسار

مهدیه مومنی

کارشناس ارشد جغرافیاوبرنامه ریزی روستایی

اعظم زرندی

کارشناس ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی

چکیده

امروزه صنعت گردشگری یکی از مهمترین راههای کسب درآمد دولتها میباشد که سازمانها و ادارات مربوطه در جهت توسعه بخشیدن به این صنعت تلاش مینمایند. کشور ایران به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی دارای پوشش گیاهی وجانوری متنوعی میباشد که میتوان با سرمایهگذاری درصنعت توریسم چشماندازهای زیبایی را برای بینندگان فراهم نمود. یکی از این مناطق پارک ملی کویر است. پارک ملی کویر به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی پتانسیل ارزشمندی برای تبدیل شدن به یکی از قطبهای مهم اکوتوریسم دارد. تنوع پوشش گیاهی و حیات جانوری و ریختهای مختلف زمین، آن را به محل ایدهآلی برای طبیعتگران بدل نموده است. همچنین وجود بنای معروف قصر بهرام، کاروانسرای عینالرشید وسیستم تامین آب آن بر جاذبههای پارک افزوده است. دو شهرتهران وگرمسار در نزدیکی آن واقع شده است و برای مردمی که بطور روزافزونی خود را محتاج رفتن به دامن طبیعت و بازیابی و بازسازی میبینند این نعمت جایگاه خاصی دارد. آنان که منطقه سیاه کوه و قصربهرام را میشناسند هرگز خاطره شبهای پارک ملی با آن آسمان پر ستاره را فراموش نمیکنند. در این مقاله ضمن بررسی امکانات ومحدودیتهای منطقه پیشنهاد میشود با همکاری بخشهای خصوصی ودولتی ضمن تکمیل راه دسترسی به منطقه، اقداماتی برای گشوده شدن در بر روی گردشگران محیط زیست صورت گیرد، تا علاوه بر توسعه منطقه مذکور موجبات توسعه پایدار درصنعت توریسم کشور فراهم شود و با معرفی بیشترگنجینه نشسته بر لب شط کویر، برتنوع وتعداد علاقمندان به بخشهایی از طبیعت بکر ایران بیافزاییم.        

کلیدواژه ها

گردشگری, گرمسار, پارک ملی کویر, اکوتوریسم, مناطق حفاظت شده, جاذبه های گردشگری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.