اثر تغییر موقعیت دیواره گرم و افزایش دامنه و تعداد نوسان دیواره موج دار بر انتقال حرارت جابجایی اجباری نانوسیال درون کانال در حضور میدان مغناطیسی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله مکانیک سازه ها و شاره ها، دوره: 10، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JSFM-10-2_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 251
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نعمتی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد، ایران

محمد سفید

استاد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه یزد، ایران

احمدرضا رحمتی

استادیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه کاشان، ایران

چکیده

چکیده در مقاله حاضر، اثر تغییر موقعیت منبع حرارتی بر انتقال حرارت نانوسیال تحت تاثیر میدان مغناطیسی درون کانال موجدار با دامنه و تعداد نوسان متغیر، به روش شبکه بولتزمن بررسی شده است. میدان مغناطیسی یکنواخت، عمود بر کانال اعمال شده است. نیمه ابتدایی دیواره بالایی کانال، موجی شکل با دامنه و تعداد نوسان متغیر در دمای ثابت سرد و نیمی از دیواره پایینی کانال با موقعیت متغیر، در دمای ثابت گرم قرار دارد. سایر دیوارهها نسبت به جرم و حرارت عایق شدهاند. در این بررسی تاثیر پارامترهایی چون عدد رینولدز، کسر حجمی نانوذرات، عدد هارتمن، موقعیت قرارگیری دیواره گرم و دامنه و تعداد نوسان دیواره موجدار، مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهند که در یک موقعیت مشخص قرارگیری دیواره گرم، با افزایش سایر پارامترها ، عدد ناسلت متوسط افزایش مییابد. همچنین بیشترین میزان انتقال حرارت مربوط به حالتی است که دیواره گرم به ورودی کانال نزدیکتر است که به طور متوسط منجر به افزایش ۲۰ درصدی عدد ناسلت متوسط میشود. بعلاوه تاثیر افزایش عدد هارتمن بر میزان انتقال حرارت، در حالتی که دیواره گرم به خروجی کانال نزدیکتر باشد، بیشتر است. افزایش درصد نانوذره، انتقال حرارت را افزایش میدهد و این تاثیر با کاهش عدد رینولدز، افزایش مییابد.

کلیدواژه ها

روش شبکه بولتزمن, نانوسیال, میدان مغناطیسی, کانال موجی, تغییر موقعیت دیواره گرم

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.