زمینهها و بسترهای اجتماعی شکلگیری علم بومی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه تحقیقات بنیادین علوم انسانی، دوره: 5، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_FRH-5-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 197
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی مومبینی

علی حسین حسین زاده

ایرج مومبینی

عباس تقی پور

چکیده

گفتمان بومیسازیسازی علم جامعهشناسی تاکنون بهصورت مجرد و دور از توجه به ارتباط نهاد علم جامعهشناسی با نهادهای اجتماعی مطرح شده است. تحقیق حاضر درپی آن است تا با گذر از دوآلیسم معرفتشناختی حاکم بر حوزه جامعهشناسی علم به بررسی زمینهها و بسترهای اجتماعی لازم بومیسازی علم جامعهشناسی در ایران بپردازد و در پایان مدل مناسب «استقرار نهاد علم جامعهشناسی درونساختارهای اجتماعی جامعه» را ارائه کند. این تحقیق در تلاش است براساس روش کیفیـاسنادی با بررسی چگونگی شکلگیری مناسب «زیستجهان نهاد علم جامعهشناسی و تعامل آن با نهادهای اجتماعی»، گفتمان بومیسازی علوم انسانی ـ با تاکید بر علم جامعهشناسی ـ در جامعه ایران را آسیبشناسی کند. گفتمان بومیسازی علم جامعهشناسی ورای هر تعریف و توصیفی از «بومیسازی» باید راهکارها و راه حلهای بهبود استقرار نهاد علم جامعهشناسی در جامعه ایران را در دستور کار خود قرار دهد؛ بهعبارتدیگر، ازآنجاکه بومیسازی علم جامعهشناسی ـ برمبنای تعاریف گوناگون ـ باید در جامعه ایران تحقق پیدا کند، نمیتواند به رابطه و تعامل نهاد علم و ساختارها و نهاد اجتماعی و همچنین شکلگیری زیستجهان نهاد علم بیتفاوت باشد.

کلیدواژه ها

بومیسازی, زیستجهان نهاد علم, تعامل نهاد علم با نهادهای اجتماعی, نهاد علم جامعهشناسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.