بررسی کاهش بالازدگی خاک و تونل در خاک های روانگرا به کمک ستون های سنگی تقویت شده با ژئوتکستایل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی مهندسی متالوژی، مکانیک و معدن
  • کد COI اختصاصی: MMMC01_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 464
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدشهاب مبرجلالی

دانشجوی کارشناسی ارشد. دانشگاه تربیت مدرس. گروه معدن

احسان طاهری

استادیار. دانشگاه تربیت مدرس. گروه معدن

چکیده

در سال های اخیر و با نوجه به رشد سریع ساختمان سازی و نیز گسترش سازه های زیرزمینی از جمله خطوط متروی زیرزمینی و همچنین گسترش ساخت و سازهای رو زمینی در مناطق با پتانسیل روانگرایی، استفاده از ستون های سنگی به جهت خروج سریع فشار آب منفذی و تحکیم بهتر خاک و نیز کاهش خطرات روانگرایی، بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است. ستون های سنگه عمدتا به عنوان المان های قائم با مقاومت برشی و نفوذپذیری (تراوایی) بالاتر از خاک طبیعی عمل می کنند و اثرات خوبی را بر روی افزایش مقاومت خاک و زه کشی هر چه بهتر و سریع تر آن، به جا می گذارند؛ اما مشکل اصلی در استفاده از ستون های سنگی، مقاومت کم آنها در برابر خمش بوده و در موارد بسیاری ستون سنگی، در حین استفاده دچار شکست می شوند. از طرفی دیگر استفاده از ژئوسنتتیک ها به عنوام مسلح کننده های مقاوم در برابر خمش، در جداره ستون ها به عنوان راهکاری نوین ارائه شده استو نتایج نشان می دهد که استفاده از ژئوسنتتیک ها در ستون سنگی های تقویت شده منجر به کاهش کیزان بالازدگی سطح زمین و زیر تونل بر اثر افزایش نیروهای آپلیفت حاصل از روانگرایی می شود. پس از اجرای ستون های سنگی در سه فاصله ۳، ۵ و ۷ متری، بالازدگی سطح زمین به مقدار ۴۰ سانتی متر، ۲۴ سانتی متر و ۱۲ سانتی متر کاهش یافته است. بعد از تقویت با ژنوتکستایل نیز به ترتیب به مقدار ۱۸ سانتی متر، ۹ سانتی متر و ۳ سانتی متر رسیده و نسبت به حالت قبل کاهش بالازدگی ۵۵%، ۶۳% و ۷۵% را مشاهده می کنیم.

کلیدواژه ها

ژنوگرید، تقویت ستون سنگی، فشار آب مفذی بالازدگی سطح زمین، تونل، روانگرایی، تفاضل محدود، مدل رفتاری فین- برن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.