تنظیم رله دیستانس با در نظر گرفتن اثر بارهای مختلف

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی پژوهش های نوین در برق، کامپیوتر و مهندسی پزشکی
  • کد COI اختصاصی: KAUCEE02_144
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح سالارباشی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی برق، واحد فردوس، دانشگاه آزاد اسلامی، فردوس، ایران

محمود صدوقی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فردوس،

الهه سادات خزاعی فر

مربی برق مرکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان بیرجند

رضا احمدنژاد

علیرضا بخشایش

چکیده

رله های دیستانس به طور گسترده ای در حفاظت خطوط انتقال نیرو به کار گرفته میشود. این رله ها در درجه ی اول به عنوان حفاظت اصلی و در درجه ی بعد به عنوان حفاظت پشتیبان نیز بکار میروند. ناحیه حفاظتی رله دیستانس متداول همیشه به صورت یک ناحیه غیرقابل تغییر و ثابت میباشد، درحالیکه لازم است مطابق با شرایط بهره برداری سیستم قدرت، ناحیه بهینه و مطلوبی برای آن تعیین نمود. در اینجا ابتدا امپدانس اندازه گیری شده در نقطهی رله مطرح شده است و با توجه به این امپدانسها، نحوه ی تعیین مشخصه ایدئال برای رله های دیستانس ارائه گردیده است. سپس با در نظر گرفتن بارهای مختلف مثل بار موتوری و بار امپدانسی در شبکه، مشخصه ایدئال در شرایط بارگذاری ارائه شده است و با مشخصه های معمولی همچون مهو، امپدانسی و چهارضلعی مقایسه شده است. درصورتیکه رله دیستانس از مشخصه ایدئال به جای مشخصه های متداول استفاده کند، امکان خطای عملکردی در آن تقریبابرابر صفر خواهد شد. همچنین با استفاده از این مشخصه ایدئال میتوان پوشش ناحیه ۱ رله را تا %۱۰۰ طول خط افزایش داد. این در حالی است که در رله های دیستانس متداول، این پوشش به ازای %۸۰ طول خط قرار میگیرد. برای به دست آوردن این مشخصه و شبیه سازی مطالعه عملکرد رله دیستانس از مشخصات خط ۴۰۰NY زنجان-تبریز استفاده شده است. در این شبیه سازی از ظرفیت خازنی خط صرفنظر شده است و خط به صورت یک مقاومت و راکتانس سری در نظر گرفته شده است. تمام شبیه سازیها با استفاده از نرم افزار متلب انجام شده است

کلیدواژه ها

رله دیستانس، مقاومت خطا، امپدانس اندازهگیری شده، خط انتقال، مشخصه ایدئال

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.