بررسی رئالیسم در مجموعه داستان های کوتاه «چراغ آخر» صادق چوبک

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان،ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF07_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کلثوم میری اصل

دکتری زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه شهید بهشتی تهران

چکیده

درباره ی شیوه ی داستان نویسی صادق چوبک آرا و عقاید گوناگون و متفاوتی بیان شده است. برخی از منتقدان چوبک را پیرو سبک ناتورالیسم و برخی دیگر وی را یک نویسنده ی رئالیست می دانند و نسبت دادن سبک ناتورالیست به چوبک را کاری بیهوده عنوان کرده اند. در این مقاله با بررسی مکتب رئالیسم در پنج داستان کوتاه صادق چوبک از مجموعه ی چراغ آخرن شان دادیم که داستان ها از آنجا که به بیان وقایع و مشکلات محیط اجتماعی و زندگی مردم و دردها و دغدغه های افراد می پردازد، داستان هایی رئالیستی اند و زبان و شیوه ی بیان، شخصیت پردازی و توجه به رابطه ی دیالتیک بین شخصیت های داستان ها و اجتماع به شیوه رئالیست است. چوبک با نگاه دقیق و تیزبین خود فساد، فقر، بیع دالتی، جهل و خرافه پرستی مردم را می بیند و با بیان آن سعی در آگاهی دارد و در پی آزادی و عدالت است. وی در داستان هایش از زبان و لحن مردم سود جست تا واقعیت های زشت و تلخ حیات آنها را با دقت و جزییات تمام به تصویر بکشد. چوبک خود را نسبت به جامعه و مشکلات آن مسئول می بیند و نثر وی همانند آیینه ای است که بازتاب وقایع و زندگی اجتماعی و فردی جامعه را می نماید و از این رو چوبک از متعهدترین نویسندگان است.

کلیدواژه ها

صادق چوبک، چراغ آخر، رئالیست، ادبیات متعهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.