بانوان فارسی پژوه گرجی در دوران معاصر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی مطالعات زبان،ادبیات، فرهنگ و تاریخ
  • کد COI اختصاصی: LLCSCONF07_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 489
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طارق مدرس پور

دانشجوی کارشناسی رشته آموزش تاریخ دانشگاه فرهنگیان استان البرز

فاطمه جلالی

دانش آموخته کارشناسی رشته آموزش جغرافیا دانشگاه فرهنگیان استان البرز

چکیده

مردمان فلات ایران و قفقاز و ماورا آن، از گذشته های بسیار دور مناسبات و ارتباطات نزدیکی با یکدیگر داشته اند. چنان که مورخین، تاریخ در هم تنیده این مردمان را از هم جدا نمی انگارند. اقوام ایرانی و گرجی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و در طول تاریخ هزاران ساله خود تغییرات مهمی در بافت اجتماعی یکدیگر به وجود آورده اند و پیداست هم ایرانیان و هم گرجیان در اعتلای فرهنگی یکدیگر نقشی شگرف ایفا کرده اند. بانوان فارسی پژوه گرجی در دوران معاصر، با کاوش فراوان توانسته اند گام مهمی در بازسازی و توسعه روابط پیشین و کنونی ایران و گرجستان بنهند و گاه زوایای پنهان و دور از دید ارتباط ایرانیان و گرجیان را با دقتی مثال زدنی کشف کنند. نوشتارهای بانوان گرجی در این قلمرو، بسیار کم نظیر و قابل توجه است به طوری که شاید بتوان گفت؛ گوی سبقت از مردان هموطن خود نیز ربوده اند. پژوهش حاضر بر آن است که زندگانی علمی، تاثیرات و نوشته های بانوان فارسی پژوه گرجی تبار قرن بیستم را مطالعه کند.

کلیدواژه ها

فارسی پژوهی، ایران شناسان گرجی، ایران شناسی، گرجستان، ایران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.