بررسی سواد سلامت سفیران سلامت مراکز خدمات جامع سلامت شهری کازرون در پیشگیری و کنترل کووید ۱۹

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی بهداشت،درمان و ارتقای سلامت
  • کد COI اختصاصی: HWCONF05_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1682
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بنیادی

کارشناس ارشد آموزش بهداشت، شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران

سحر محمدی

دانشجوی کارشناسی بهداشت عمومی،گروه بهداشت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، ایران

زینب ایلون کشکولی

دانشجوی کارشناسی بهداشت عمومی،گروه بهداشت ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، ایران

محمدحسین مرحمتی زاده

دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی ، دانشکده دامپزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کازرون، ایران

ابراهیم ملک زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش توسعه منابع انسانی، شبکه بهداشت و درمان شهرستان کازرون، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، ایران

چکیده

مقدمه : ویروس کویید ۱۹(۱۹-covid) که در دسامبر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده گردید به سرعت سراسر جهان رافراگرفت. اولین مرحله جلوگیری از انت شار این بیماری قرنطینه فردی ا ست که باعث کاهش انتقال بیماری درجامعه و کنترل منبععفونت و جلوگیری از گ سترش بی شتر بیماری می شود. سواد سلامت یکی از بزرگترین تعیین کننده های امر سلامت است و بهعنوان عامل زمینه ای در عدم ابتلا به بسیاری از بیماری ها شناخته شده است. بر اساس بررسی های انجام شده بیشتر مردم سطحسواد سلامت کمی دارند و کم کاری های برخی نهاد ها باعث شده در شرایط بحرانی مدیریت سخت تر، مراقبت پیشگیرانه کمتر ووضعیت سلامتی ضعیف تر شود. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح سواد سلامت سفیران سلامت شهر کازرون در مقابلهبا کرونا صورت گرفته است.روش کار: پژوهش حاضر مطالعه ای توصیفی – تحلیل بود که بر روی ۳۸۴ نفراز سفیران سلامت شهر کازرون در زمستان ۱۳۹۹انجام شد. نمونه ها با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه ای که شامل ۷ حیطهدرک اطلاعات، نگرش به سلامت، شرایط اقتصادی و اجتماعی، دسترسی به سرویس سلامت ، به کاربستن اطلاعات سلامتی و بررسیوضعیت روانی بود، جمع آوری و سپس به کمک نرم افزار spss نسخه ۱۹ و آزمون های آماری (آزمون T-test, ANOVA، ضریبهمبستگی پیرسون و...) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: در این مطالعه از مجموع ۳۸۴ فرد مورد مطالعه ۲۷۲ نفر آنها زن بودندو بیشترین درصد گروه ستتنی (۲۵.۵) مربوط بهافراد ۴۵ سال و بالاتربود. اکثریت افراد (۴۷.۷ درصد) افراد دارای تحصیلات دیپلم وفوی دیپلم بودند. یافته ها نشان دادکهسوادسلامت درسفیران سلامت درسطح مطلوب (کافی) قراردارد. همچنین بین سواد سلامت و رفتارهای خودمراقبتی ارتباط معنادارآماری وجود دارد. مهم ترین منبع کسب اطلاعات در زمینه برنامه های تلویزیونی (۹۵) گزارش گردید. نتایج نشان داد سواد سلامتافراد از نظر ویژگی های سن، جنسیت، تحصیلات و شغل تفاوت دارند.نتیجه گیری : نتایج پژوهش نشان داد اغلب سفیران سلامت دارای سواد کافی و مرزی بوده اند. ضروری است با تو جه به اهمیتسواد سلامت دربهبود سبک زندگی، ارتقای سلامت و خود مراقبتی افراد جامعه اهمیت توجه به این مو ضوع در برنامه ریزی هایآموزشی حائز اهمیت می باشد . همچنین سفیران سلامت بایستی بر آگاهی، مسولیت پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند وفعالانه فرد، خانواده و جامعه در تامین، حفظ و ارتقای سلامت بیافزایند.

کلیدواژه ها

سواد سلامت ، سفیران سلامت ، کووید ۱۹، خود مراقبتی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.