تاثیر تبلیغات تلویزیونی بر مصرفگرایی و وابستگی عاطفی بین افراد

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات فرهنگی و ارتباطات، دوره: 15، شماره: 56
  • کد COI اختصاصی: JR_JCSC-15-56_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن اکبری

مدیریت، علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

محمد دوستار

علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

میثم مسعودی فر

علوم انسانی، دانشگاه گیلان، ایران

مهناز نویدی

مدیریت علوم انسانی، دانشگاه گیلان، رشت، ایران

چکیده

امروزه محیط پیرامونی هر فرد در جامعه، در سیطره حجم انبوهی از پیامهای تبلیغاتی مختلف قرار دارد که از رسانههای مختلف با هدف اثرگذاری بر قشرهای مختلف جامعه تولید و ارائهشدهاند. تبلیغات تاثیر شگرفی بر شکلدهی رفتار مصرفی افراد دارد، از همین رو این پیامهای تبلیغاتی اثراتی مثبت و منفی مختلفی بر روابط اجتماعی افراد از خود بر جای میگذارد. هدف این پژوهش بررسی تاثیر تبلیغات تلویزیونی بر افزایش مصرفگرایی و بهتبع آن ایجاد کاهش در وابستگی عاطفی افراد به اطرافیانش است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت تحقیقات، علی و ازلحاظ استراتژیهای پژوهش، پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق را ساکنان سطح شهر رشت تشکیل میدهند که در معرض تبلیغات تلویزیونی به صورت روزانه قرار دارند. از همین رو برای بررسی فرضیهها، پرسشنامه بین ۳۰۹ آزمودنی توزیع گردید. برای آزمون فرضیهها، از روش همبستگی و مدل یابی معادلات ساختاری و بهطور مشخص از نرمافزارهای SPSS ۲۰ و AMOS ۲۲ استفادهشده است. نتایج حاکی از آن است که فشار تبلیغاتی بر متغیرهای مصرفگرایی، نگرش به تبلیغات و وابستگی عاطفی افراد اثر معناداری دارد. همچنین تاثیر نگرش تبلیغاتی بر مصرفگرایی و تاثیر مصرفگرایی بر وابستگی عاطفی به اثبات رسیده است. از طرفی یافتههای این پژوهش نشان میدهد که نگرش به تبلیغات بر وابستگی عاطفی تاثیر معناداری ندارد.

کلیدواژه ها

فشار تبلیغاتی, مصرفگرایی, نگرش به تبلیغات, وابستگی عاطفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.