باززنده سازی بافت تاریخی بوشهر با فرآیند راهبردی (نمونه موردی: محله دهدشتی)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین همایش ملی تکنولوژی سیستم های اطلاعات مکانی در عمران، نقشه برداری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: GTCSEUD01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 668
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احسان حیدرزاده

استادیار، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر،ایران

رضا خسرویان

فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شهرسازی، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه خلیج فارس، بوشهر،ایران

ساره مسعودی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران

چکیده

بخش چشمگیری از تاریخ شهر در کالبد آن تجلی می یابد و نشانگر ارزش ها، باورها و هنرها، توان فنی و روابط اجتماعی و ... نسل های گذشته است که جملگی در واژه فرهنگ خلاصه می شوند. بنابراین ساخته های تاریخی شهر که حامل ارزش های فرهنگی تاریخی اند، نیازمند مراقبت اند. در حال حاضر بافت تاریخی شهر بوشهر دچار پژمردگی روزافزون است تا جایی که بخش هایی از آن متروکه و مخروبه و در برطرف کردن نیازهای ساکنین خود عاجز مانده است و این خود مشکلات فراوانی را به همراه آورده است. بررسی های انجام شده نشان می دهد که عوامل اصلی در باززنده سازی موفق محله ی تاریخی عوامل کالبدی فضایی عملکردی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی تاریخی و مدیریتی اجرایی بوده و توجه همزمان به آنها در عملیات باززنده سازی ضروری می باشد. در این پژوهش سعی شده است با تعریف کلیات باززنده سازی و بافت تاریخی، طی یک فرآیند برنامه ریزی راهبردی، راهبردها و سیاست های مهم و تاثیرگذار بر باززنده سازی موفق محله دهدشتی از بافت تاریخی بوشهر تدوین گردد و در قالب نقشه ارائه شود. مطابق با یافته ها، عدم پاسخگویی به نیازهای امروزه نظیر زیرساخت ها، اقتصاد، حمل ونقل و ...، سبب ناکارآمدی روزافزون بافتتاریخی بوشهر(خصوصا محله دهدشتی) و عاملی در جهت مهاجرت افراد بومی و اقشار توانمند شده است و بافت را به مکانی مرده با ساکنینی عموما مهاجر و از نظر درآمدی ضعیف، تبدیل کرده است

کلیدواژه ها

باززنده سازی، احیا، مرمت شهری، بافت تاریخی بوشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.