سنجش تاثیر عوامل انگیزشی بر تسهیم دانش (مطالعه موردی کارکنان آرشیو ملی ایران)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت اطلاعات و دانش شناسی، دوره: 6، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JKIM-6-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 221
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آزیتا مالمیر

کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی.دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

ثریا ضیایی

استادیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه پیام نور، مشهد، ایران

چکیده

چکیده: هدف: تسهیم دانش بعنوان یکی از فرآیندهای حیاتی در تسریع پیادهسازی مدیریت دانش میباشد چرا که سازمانها را قادر میسازد مهارتهای خود را بهبود دهند و برای آنان ارزش و مزیت رقابتی میآفریند. هدف از پژوهش بررسی عوامل انگیزشی موثر بر تسهیم دانش کارکنان آرشیو ملی ایران است. روش شناسی: این پژوهش بهروش پیمایشتوصیفی و با استفاده از پرسشنامه انجامشده، که بهمنظور سنجش پایایی پرسشنامه از روش ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. جامعه آماری آن ۲۴۸نفر از کارکنان آرشیو ملی میباشد که با استفاده از فرمولکوکران ۱۵۱نفر بهعنوان نمونه انتخابشده است. یافتهها: یافتههای بدست آمده حاکی از آن است که عوامل انگیزشی درونی و بیرونی تاثیر مثبت بر تمایل به اشتراک دانش و رفتار اشتراک دانش دارد و همچنین "کسب موفقیت" و "لذت بردن از کمک به دیگران" بیشترین متغیرهای تاثیرگذار عوامل انگیزشی درونی و در عوامل انگیزشی بیرونی" امنیت شغلی" و "به رسمیت شناختن" موثرترین متغیرها در اشتراک دانش هستند. نتیجهگیری: نتایج مشخص میکند که تامین عوامل انگیزشی میتوان به بروز رفتار اشتراک دانش یاری رساند و عوامل انگیزشی درونی دارای تاثیر بیشتری در تمایل به اشتراک دانش است.کلیدواژهها: عوامل انگیزشی درونی، عوامل انگیزشی بیرونی، اشتراک دانش، رفتار اشتراک دانش۰۰۰۰ ۰۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰ ۰۰۰۰ ۰۰

کلیدواژه ها

کلیدواژهها: عوامل انگیزشی درونی, عوامل انگیزشی بیرونی, اشتراک دانش, رفتار اشتراک دانش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.