بررسی نقش آموزش درس اقتصاد بر اساس الگوی یادگیری مغز محور بر میزان یادگیری و یادداری دانش آموزان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی روانشناسی، علوم تربیتی و سبک زندگی
  • کد COI اختصاصی: ICPE07_034
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 343
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدتقی رجبی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، روانشناسی عمومی، دانشگاه آزاد اسلامی، قم، ایران

عبدالرضا نورمحمدی

دانشجوی دکترای جامعه شناسی،گروه بررسی مسانل اجتماعی ایران، دانشگاه آزاد اسلامی، دهاقان، ایران

چکیده

هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر آموزش درس اقتصاد بر اساس الگوی یادگیری مغز محور بر میزان یادگیری و یادداری و مهارت های فناورانه دانش آموزان با استفاده از روش شبه آزمایشی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل ۲۶۰۰ نفر از دانش آموزان پایه دهم شهر کرمانشاه در سال تحصیلی ۱۳۹۷-۹۸ است. با توجه به شبه آزمایشی بودن این پژوهش، حجم نمونه محدود و شامل ۶۰ نفر می باشد که با استفاده از روش تصادفی ساده نمونه ها انتخاب شده اند. ابزار پژوهش شامل آزمون درسی مرتبط با میزان یادگیری کتاب اقتصاد پایه دهم در قالب ۲۰ سوال و همچنین پرسشنامهمهارت های فناورانه می باشد که به صورت محقق ساخته می باشد. به منظور بررسی روایی ابزار پژوهش، پژوهشگر از روش کسب اعتبار صوری استفاده نموده و به منظور سنجش پایایی نیز پیش آزمونی با ۲۰ نمونه صورت گرفته و داده های حاصله با استفاده از روش آلفای کرونباخ تحلیل و پایایی ابزار پژوهش مناسب ارزیابی شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که شیوه آموزشی مغز محور بر تمامی متغیرهای وابسته پژوهش شامل یادگیری مهارت فناوری اطلاعات و ارتباطات، مهارت های جستجو و جمع آوری داده ها، مهارت های کسب و کار و مهارت های اشتراک گذاریاطلاعات و همچنین یادداری مطالب درسی تاثیر مثبت و معناداری دارد. بر این اساس پیشنهاد می شود که در مدارس شرایط استفاده از شیوه آموزشی مغز محور در بعد محیط یادگیری مغز محور (کنترل دما، نور، تهویه، و وضعیت آب و تغذیه و...) و روش تدریس مغزمحور مهیا گردد.

کلیدواژه ها

اقتصاد، یادگیری مغز محور، جستجو و جمع آوری داده ها، کسب و کار، اشتراک گذاری اطلاعات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.