بررسی کشت ریز جلبک ها در تهیه سوخت زیستی

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)
  • کد COI اختصاصی: BIOENERGY02_046
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مونا خورشیدطلب

کارشناس میکروبیولوژی و عضو باشگاه پژوهشگران جوان واحد فلاورجان

چکیده

نیاز اقتصاد جهانی به سوخت فسیلی برای تولید پلاستیک تا تامین انرژی مورد نیاز برای حمل و نقل، روشنایی، گرم کردن و از طرفی پیشرفت صنعت و رشد جمعیت درچند دهه ی اخیر، نیاز به استفاده از سوخت های فسیلی را افزایش داده است. محدود بودن ذخایر سوخت های فسیلی و افزایش غلظت گاز های گلخانه ای از جملهCO2 در جو و تغییرات آب و هوایی نیاز به یافتن منابع انرژی تجدیدپذیر برای تولید انرژی را افزایش داده است. یکی از منابع انرژی تجدیدپذیر سوخت های زیستی است. ممکن است سوخت های زیستی ، جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی باشند اما برای اینکه بتواند جایگزین سوخت های فسیلی گردد باید یک سری از موانع را پشت سر گذارد که یکی از مهم ترین آنها رقابت در بازار سوخت جهانی است . برای حائل شدن بر این چالش باید سویه های را شناسایی و تخلیص نمود که هم از لحاظ مقادیر تولیدی و هم از لحاظ استخراج محصول، مقرون به صرفه باشند. جلبک ها پتانسیل بالایی برای تهیه سوخت زیستی را دارند. از ویژگی های منحصر به فرد جلبک ها می توان به رشد بسیار سریع ، امکان رشد در زمین های غیر زراعتی ، عدم تاثیر منفی بر منابع آب ، قابلیت استفاده از آب شور و فاضلاب برای رشد ، وجود میزان زیادی چربی در ساختمان سلولی ، امکان ایجاد تغییرات ژنتیکی (اصلاح نژادی) مطلوب در جهت تولید بیشتر ، سازگار با محیط زیست و کمک کننده به کاهش آلودگی هوا، اشاره کرد. در این مقاله رایج ترین سیستم های کشت جلبک ها مورد ارزیابی قرار گرفته است

کلیدواژه ها

سوخت زیستی، جلبک، سیستم های کشت ، بیودیزل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.