بررسی و مقایسه برخی ازانواع دستگاه های تولید کننده بیوگاز

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)
  • کد COI اختصاصی: BIOENERGY02_039
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2549
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد آستانی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، باشگاه پژوهشگران جوان،گروه محیط زی

چکیده

در جوامع بشری ، توسعه نیاز به منابع بیشتر انرژی دارد که یکی از راه های تأمین منابع کافی انرژی استفاده از منابع و روش های جدید تولید انرژی است. چشم انداز کنونی نشان دهنده اهمیت فوق العاده مقوله انرژی و گستردگی علوم و فنون مربوط به آن در آینده می باشد . رو به کاهش نهادن سوخت های فسیلی و مقوله توسعه پایدار، محققان را بر آن داشته که به منابعی دست یابند که تجدید پذیر بوده و آلاینده محیط زیست نباشند .در بین انرژی های تجدیدپذیرذکر شده بیوگاز به دلیل غنی بودن از متان که نتیجه تخمیر موادآلی می باشد و وجه تمایزش از دیگر منابع تجدیدپذیر که چهار جنبه اصلی تولید انرژی، سالم سازی محیط زیست ، تهیه کود غنی و استفاده از مواد اولیه را دربر می گیرد مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است .مجموعه گازهای تولید شده از تجزیه و تخمیر زباله ها، فضولات حیوانی یا انسانی و ضایعات گیاهی را که در نتیجه فقدان اکسیژن و فعالیت باکتری های غیر هوازی، به ویژه متان زا در یک محفظه تخمیر به وجود می آید اصطلاحاً بیوگاز می نامند .گاز حاصل بی بو، بی رنگ، و قابل اشتعال بوده و در هنگام سوختن دارای شعله آبی رنگ و بدون دود می باشد .قسمت اعظم این گاز عموماً از متان و گاز کربنیک تشکیل شده و ترکیبات مختلف آن بستگی به نوع مواد اولیه ای دارد که برای تولید گاز مصرف می شود .حجم و فرم ساختمانی دستگاه تولید کننده گاز بستگی کامل به میزان حرارت و زمان ماندن مواد در مخزن تخمیر دارد.در این مقاله به بررسی و مقایسه برخی انواع دستگاه های تولید کننده بیوگازمی پردازیم.

کلیدواژه ها

انرژی تجدید پذیر، بیوگاز، دستگاه های تولید کننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.