بررسی جایگاه بیوانرژی در پروتکل کیوتو

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: دومین همایش بیوانرژی ایران (بیوماس و بیوگاز)
  • کد COI اختصاصی: BIOENERGY02_023
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1191
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا حسنخانی

کارشناس ارشد مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه تبریز

راضیه حسنخانی

کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه بوعلی سینای همدان

چکیده

در زمینه اعتلا و همچنین قانونمند سازی دستاوردها و عملیات بیوانرژی، معاهدات و توافقات متعددی وجود دارد؛ یکی از مهمترین اسناد در این زمینه، پروتکل کیوتو میباشد. پروتکل کیوتو، اهمیت انرژی تجدید پذیر در کاهش تغییرات آب و هوا را در صورتی به رسمیت میشناسد که کلیه اعضا، مسئولیتهای معمول لیکن منفک خود را و اولویتهای توسعهای ویژه خود را در زمینه قاعدهمند کردن اجرا، انتشار و به روز کردن مرتب برنامههای ملی و در محل مقتضی منطقهای در برگیرنده اقدامات کاهش دهنده تغییرات آب و هوا در بخشهای انرژی، حملونقل و صنعت به کار گیرند(ماده 10 ). مکانیزم توسعه پاکCDM) یکی از سه مکانیزم انعطافپذیر پایه بازار می- باشد که تحت پروتکل کیوتو، تشکیل شده است. جهت مشخص کردن سودمندی، مهمترین ابزار، ابزار سودمندی، میباشد که توسط هیئت اجراییCDM ایجاد شده است. این ابزار شامل یک سری تستهای متوالی میباشد، تا بدینوسیله اثبات نماید که پروژه بدونCDMقابلیت اجرا ندارد. در اینجا این مسأله مطرح میگردد که آیا قانونگذاری کالاهای کشور متبوع بر سودمندی پروژههایCDM تأثیر میگذارند؟ و اینکه آیا این امر مانع توسعه چارچوبهای قانون ملی به عنوان مثال در مورد بیوانرژی میگردد؟ روششناسیهایی که منحصراً بر بیوانرژی متمرکز شده باشند، همچنین در میان پروژههای دیگر در موارد زیر مطرح شده است. درکل، درحالیکه برخی توجهات معطوف بهCDM میباشد و مخصوصاً به توزیع جغرافیائی و بخشی پروژههایCDM توجه میگردد، توافق عامی بین اعضاء در پروتکل کیوتو وجود دارد کهCDM بایستی در دوره زمانی بعد از سال 2012 ادامه پیدا کند و بایستی در حدامکان از فعالیت پروژه به فعالیت بخشی، توسعه یابد

کلیدواژه ها

بیوانرژی، پروتکل کیوتو، تغییرات آب و هوا، روش شناختی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.