مطالعه اثر ارتعاشات و چرخه دما بر نوسانات مقاومت الکتریکی در کانکتورهای خودرو

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی موتورهای درونسوز
  • کد COI اختصاصی: NCICE03_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 428
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا جمشید یکارگر

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه امیرکبیر

سید وحید حسینی

عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شاهرود

حسین فلاح

کارشناس آزمون شرکت توسعه قوای محرکه دینا

علی قدسی

دانشجوی کارشناسی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شاهرود

زهرا صبح خیز میاندهی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

تحمل بار ارتعاشی توسط تجهیزات برقی می تواند موجب ضعیف شدن اتصالات سیم ها گردد. این تضعیف ناشی از بالا رفتن مقاومت محل اتصال است. خوردگی پایه های کانکتور در اثر ناشی از ورود ارتعاشات یک نگرانی بزرگ در صنعت خودرو به شمار می آید لرزش دو قسمت پایه در کنار هم باعث بالا رفتن مقاومت و در نهایت قطع اتصال الکتریکی می گردد. شبیه سازی ارتعاضات کانکتور به دلیل نیازمندی به آگاهی از کمیت های بسیار و همچنین طبیعت به شدت غیر خطی این پدیده، امری بسیار پیچیده محسوب می شود و در عمل، آزمون تجربی کاربردی ترین روش مطالعه آن است. تحمل ارتعاشات و پیمایش چرخه دمایی، اثر مهمی در خوردگی پایه های کانکتور دارند به همین دلیل بیشتر ازمایش کیفیت، بر اثر این دو متغیر تاکید دارند. در این پژوهش تعداد ۷ عدد کانکتور خودرو که جمعا دارای ۲۳ عدد، پایه هستند، مورد آزمون ارتعاشی قرار گرفتند. طی این ارتعاشات که به مدت ۴۸ ساعت ودر سه جهت انجام شد. دما به طور متناوب از ۴۰ درجه سلسیوس زیر صفر، به ۸۵ درجه سلسیوس بالای صفر افزایش یافت و سپس به ۴۰ درجه سلسیوس زیر صفر تنزل پیدا کرد. در انتها نتایج مربوط به نوسانات اختلاف پتانسیل الکتریکی مربوط به هر یک از پایه ها گزارش گردید وعوامل بروز این نوسانات مطالعه شد.

کلیدواژه ها

کانکتور خودرو ، اتصاتب برقی، ارتعاشاب، ررخه دما، خوردگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.