بررسی عددی تاثیر پاشش آمونیاک بر عملکرد موتور EF۷ با سوخت CNG

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: سومین همایش ملی موتورهای درونسوز
  • کد COI اختصاصی: NCICE03_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 573
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قدسی

دانشجوی کارشناسی دانشکده مهندسی مکانیک و مکاترونیک دانشگاه صنعتی شاهرود

فرهاد سالک

استاد مدعو دپارتمان مهندسی مکانیک دانشکده منتظری دانشگاه فنی و حرفه ای استان خراسان رضوی

سید وحید حسینی

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و مکاترونیک دانشگاه صنعتی شاهرود

میثم بابائی

عضو هیات علمی دانشکده علوم، مهندسی و محیط زیست دانشگاه سالفورد انگلستان

چکیده

سوخت گاز طبیعی، به عنوان یک سوخت پاک شناخته می شود که استفاده از آن در خودروها به عنوان سوخت پایه، باعث کاهش آلایندگی و گازهای گلخانه ای خواهد شد. از طرفی دیگر، آمونیاک نیز به عنوان یک سوخت حامل هیدروژن تلقی شده که ترکیب آن با گاز طبیعی در احتراق، باعث افزایش راندمان احتراق خواهد شد. در این مقاله، بررسی عددی تاثیر پاشش آمونیاک بر میزان تولیدی آلاینده ها و عملکرد موتور EF۷ با سوخت پایه CNG انجام گرفته است. در ابتدا موتور EF۷ گازسوز در نرم افزار AVL BOOST مدلسازی شده و به منظور استحصال پارامتر های اصلی موتور در سرعت ۶۰۰۰ دور بر دقیقه و به صورت تمام بار، حل شده و سپس با داده های آزمایشگاهی صحه گذاری شده است. پس از آن آمونیاک با درصد های پاشش ۵ درصد و ۱۰ درصد در موتور با سوخت پایه CNG به صورت مجزا برای هر سیلندر توسط چهار انژکتور نصب شده بر روی منیفولد هوای موتور، تزریق شده و نتایج آن مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، با افزودن آمونیاک مقدار توان و فشار موثر متوسط تولیدی توسط موتور تغییرات محسوسی نداشته است. اما پاشش آمونیاک باعث افزایش دمای احتراق در داخل سیلندر ها شده که در نتیجه آن CO و HC به ترتیب تا حداکثر ۲۷ درصد و ۷.۵ درصد،کاهش یافته است. از طرفی دیگر، افزایش دمای سیلندر موجب افزایش NOx گردیده به طوری که برای ۵ درصد پاشش آمونیاک ۴۳.۴ درصد و برای ۱۰ درصد پاشش آمونیاک ۱۱۸.۷ درصد افزایش اکسید های نیتروژن ثبت گردیده است

کلیدواژه ها

سوخت های زیستی، گاز طبیعی، کربن مونواکسید، اکسید نیتروژن، آمونیاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.