سیستم تشخیص نفوذ مبتنی بر ماشین بردار پشتیبان و الگوریتم هوش جمعی سالپ در شبکه های اینترنت اشیا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: کنگره مشترک سیستم های فازی و هوشمند ایران(نوزدهمین کنفرانس سیستم های فازی و هفدهمین کنفرانس سیستم های هوشمند)
  • کد COI اختصاصی: ICFUZZYS19_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 512
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید رحیمی

کارشناس ارشد کامپیوترگرایش هوش مصنوعی، مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، باشگاه پژوهشگران جوان، واحد مشهد، مشهد، ایران

چکیده

تشخیص نفوذ یکی از مسائل مهم در حوزه امنیت شبکه های اینترنت اشیا (IOT) است. در روش های یادگیری ماشین بکار رفته در تشخیص نفوذ در شبکه های بیسیم، روش ماشین بردار پشتیبان بعلت آنکه می تواند قانون تصمیم جهت طبقه بندی داده ها را در فضایی با ابعاد بزرگ ویژگی و حتی با تعداد نمونه کم بخوبی ایجاد کند، یک روش کارا است. اما این روش از نظر کارایی به چندین پارامتر حساس است و می تواند کارکرد آن بهبود یابد و یکی از راهکارهای بهبود آن با استفاده از الگوریتم های فراابتکاری است. در این پژوهش برای اولین بار به بهبود در روش ماشین بردار پشتیبان برای تشخیص نفوذ در شبکه های اینترنت اشیا با الگوریتم بهینه سازی سالپ پرداخته می شود. نتایج و ارزیابی مدل پیشنهادی با استفاده از شبکه های مختلف از نظر تعداد گره نشان می دهد که بهبود روش پیشنهادی نسبت به روش پایه (ماشین بردار پشتیبان بدون بهبود پارامتر) در حالتی که گره های مخرب بیشتری در شبکه باشد، بیشتر است و نتایج مدل پیشنهادی با زیاد شدن تعداد گره های شبکه و همچنین تعداد گره های مخرب، دقت تشخیص بالاتری دارد و این بهبود در حدود ۱.۶۶ درصد است.

کلیدواژه ها

شبکه های اینترنت اشیا، سیستم تشخیص نفوذ، روش هوش جمعی سالپ، ماشین بردار پشتیبان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.