مطالعه و شناسایی رنگینه های قرمز یک ننو منسوب به دوره پهلوی با استفاده از دو روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و طیف سنجی مادون قرمز (FTIR)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی پوشاک، طراحی پارچه و لباس
- کد COI اختصاصی: DCTEX01_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 412
نویسندگان
دانشجوی دکتری مرمت اشیا، دانشکده حفاظت و مرمت، دانشگاه هنر اصفهان، ایران
کارشناس ارشد باستان سنجی، دانشکده حفاظت و مرمت، دانشگاه هنر اصفهان، ایران
چکیده
ننوهای تاریخی که در گذشته گهواره ی کودکان بوده اند، مزین به انواع دوخت ها با نخ گلابتون و غیره هستند. این ننوهابه عللی چون کاربرد مداوم و جنس آسیب پذیرشان _که اغلب از دو ماده پارچه و چرم ساخته شده اند_ در معرضتخریب هستند. بسیاری از این آثار، بدون شناخته شدن نوع رنگرزی، رنگدانه ها و رنگینه هایشان از دست رفته و تنهاتصاویری زیبا از آنها به یادگار مانده است؛ در مقاله پیش رو با هدف شناسایی الیاف و رنگینه به مطالعه رنگینه هایقرمز یک ننو تاریخی منسوب به دوره پهلوی، که از مجموعه خصوصی واقع در شهرکرد می باشد پرداخته شده است.برای شناسایی این رنگینه های قرمز، از دو روش کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) و طیف سنجی مادون قرمز تبدیلفوریه (FTIR) استفاده شد و دو رنگینه روناس و قرمزدانه تشخیص داده شدند. از مطالعه الیاف با میکروسکوپ چنینبرآمد که ابریشمی هستند. روش داده اندوزی تجربی (آزمایشگاهی) و کتابخانه ای بوده است.کلیدواژه ها
کروماتوگرافی لایه نازک ، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه ، ابریشم، قرمزدانه، روناسمقالات مرتبط جدید
- تاثیر تحولات سیاسی و اجتماعی بر هنر قالی بافی دوره قاجار (بررسی موردی قالی داستان های شاهنامه موجود در موزه ایران)
- مطالعه تطبیقی فرش های شکارگاه موجود در موزه متروپولیتن با آرایه های گرفت و گیر کاخ هشت بهشت
- سهم سیاحان و مورخان در شناخت فرش های عصر تیموری
- اشاراتی به فرش در متون ایرانی پیش از اسلام
- نقش فرش در هدایای دیپلماتیک دربار صفوی با تاکید بر فرش های مسجد جامع استانبول
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.