بررسی کشش درآمدی و قیمتی تقاضای واردات ایران طی دوره ۱۳۵۹ تا ۱۳۹۶

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی
  • کد COI اختصاصی: CONFME06_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 528
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعیده صفری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی

چکیده

در این مطالعه، کشش درآمدی و قیمتی تقاضای واردات در ایران طی دوره ۱۳۵۹ تا ۱۳۹۶ و بر اساس تابع تقاضای واردات با استفاده از روش خود همبستگی با وقفه های توزیعی ARDL برآورد گردیده است. نتایج حاصله نشان دادند که در بلندمدت کشش درآمدی تقاضای واردات به میزان ۰/۳۴ بوده و میزان کشش قیمتی تقاضای واردات (نسبت قیمت کالای وارداتی به داخلی) برابر -۰/۵۲ می باشد. با توجه به کمتر بودن کشش درآمدی تقاضا نسبت به کشش قیمتی می توان نتیجه گرفت که واردات در ایران بیشتر تحت تاثیر اثرات قیمتی بوده است تا اثرات درآمدی . به دلیل تاثیر قابل توجه قیمت ها بر واردات، لزوم توجه هرچه بیشتر برنامه ریزان اقتصادی جهت کنترل عوامل موثر بر قیمت ها، به منظور افزایش قدرت رقابت محصولات داخلی در مقایسه با کالاهای مشابه خارجی، جهت محدود نمودن واردات و بهبود تراز پرداخت ها و در نهایت رشد اقتصادی در کشور تاکید می گردد

کلیدواژه ها

روش ARDL ، تابع تقاضای واردات، کشش درآمدی تقاضای واردات، کشش قیمتی تقاضای واردات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.